Erzurum Haber Girişi : 02 Ağustos 2021 15:43

Kars'ta tren kazası

Kars'ta tren kazası
Kapalı hemzemin geçidin bariyerlerinin arasından geçmeye çalışan N.A hayatını kaybetti.

ERZURUM AJANS - Kars’ta trenin çarptığı bir kişi yaklaşık 50 metre sürüklenerek feci şekilde hayatını kaybetti.

 

 

Kaza, sabah saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Kars’tan Ankara’ya hareket halindeki 42009 sefer sayılı Doğu Ekspresi, Yeni Mahalle eski Kömür Tevzi bölgesinde bulunan hemzemin geçitten geçmekte olan N.A.’ya çarptı. Feci kazada olay yerinden yaklaşık 50 metre sürüklenen N.A. hayatını kaybetti. Kaza, vatandaşlar tarafından polis, itfaiye ve AFAD ekiplerini bildirildi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri kaza mahalline güvenlik şeridi çekti. Kaza daha sonra cumhuriyet savcısına bildirildi. Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri kaza mahalline kimsenin girmesine izin vermezken kazada hayatını kaybeden N.A.’nın yakınları olay yerine geldi. Yapılan incelemelerin ardından N.A.’nın cansız bedeni Harakani Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

 

TCDD Taşımacılıktan kaza açıklaması

 

 

TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü'nden kaza ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bugün 02.08.2021 tarihli Kars-Ankara seferini yapan Doğu Ekspresinin Kars Gar' dan 08.00 de hareketinden sonra Kars Gar batı tarafında bulunan hemzemin geçitte Nurettin Artuğel isimli şahsa çarpmış, şahıs olay yerinde hayatını kaybetmiştir” denildi.

 

 

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

“Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü ve korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyettedir. İlk belirlemelere göre vefat eden şahıs, kapalı hemzemin geçidin bariyerlerinin arasından geçmeye çalışırken kaza meydana gelmiştir. Doğu Ekspresi Cumhuriyet Savcılığının olay yeri incelemesinin ardından saat 10.10 da hareket etmiştir.”

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • abdi gulsevik 02 Ağustos 2021 23:46

    bariyer falan yok kazanin videosu youtube da mevcut onlemsizlik her sene can alan bir yer ne bir ışık ne bir uyari var gerekli davalarin acilmasi lazim