Bölge Haber Girişi : 08 Mayıs 2011 12:06

Kars'ta yol aras nehrine kayıyor!.

Kars'ta yol aras nehrine kayıyor!.
Kars'ın Kağızman ilçesinde son günlerde yağan yağmurlardan dolayı dağdan gelen heyelan Aras Nehri'nin önünü kapatırken, Kağızman-Iğdır-Erzurum karayolunda çatlak ve kaymalara neden oldu.

Erzurum Ajans-Kars'ın Kağızman ilçesinde son günlerde yağan yağmurlardan dolayı dağdan gelen heyelan Aras Nehri'nin önünü kapatırken, Kağızman-Iğdır-Erzurum karayolunda çatlak ve kaymalara neden oldu.

Yüzlerce yolcu otobüsü, TIR ve araçların geçtiği Kağızman-Iğdır-Erzurum karayolunun Çardakçatı köyü mevkiinde asfaltta büyük çatlaklar oluştu. Her gün kayarak Aras nehrine giden yol tehlike yaratırken yetkililerin önlem almaması ise dikkat çekiyor.

Çift şeritli anayolda ulaşım tek şeritten veriliyor. Ancak yolun her geçen gün kayması, tek şerit olarak verilen yolun da yarısında büyük çatlaklar meydana getirdi. Ağır tonajlı araçların geçmesi ile birlikte sarsılan yol kısa sürede önlem alınmazsa tamamen Aras nehrine karışacak.

Çardakçatı köyü halkından Erdoğan Cihangir, geçen yıl yağan yağmurlardan dolayı dağdan heyelan geldiğini ve yolun da son iki günde Aras nehrine doğru kaydığını vurguladı.

Çardakçatı köyü muhtarı Remzi Alkan ise yetkililerin yolda bir an evvel önlem alması gerektiğini vurguladı. Alkan, yolun her geçen gün daha tehlikeli olduğunu ve bir an evvel yapılması gerektiğini belirtti.

Kağızman'ın Çardakçatı köyündeki yol, Aras Nehri'nin bahar yağmurlarından dolayı taşması sonucu sürüklenerek daralıyor. Yolu yüzlerce araç kullanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.