Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kartal`a son saniye şoku

Kartal`a son saniye şoku
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev`e `son saniyede` yediği golle 1-0 yenildi.
Erzurum Ajans-Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. maçında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev`e `son saniyede` yediği golle 1-0 yenildi.Mücadelede ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 90+4. dakikada Garmash kaydetti. 

Dinamo Kiev takımı bu galibiyetle puanını 5`e yükseltti ve 2. sıraya çıktı. Beşiktaş ise 3 puanla 3. sıraya geriledi. Siyah-beyazlı temsilcimiz gruptaki 4. maçında 3 Kasım Perşembe günü İnönü Stadı`nda Dinamo Kiev`i konuk edecek.

 

STOKE CİTY 3-0 MACCABİ TEL AVİV

 

Grubun bir diğer maçında ise İngiliz ekip Stoke City, sahasında İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv`i 3 - 0 mağlup etti. İngiliz ekibin gollerini 12. dakikada Kenwyne Jones, 24. dakikada Cameron Jerome ve 32. dakikada Ryan Shotton kaydetti.

 

Bu arada Stoke City`den Cameron Jerome 42. dakikada 2. sarı karttan oyun dışı kalırken, Maccabi Tel Aviv`den de Yoav David Ziv 56. dakikada direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

 

Beşiktaş`ın genç kalecisi Cenk, Kiev maçı öncesi süpriz yaşadı. Cenk`in annesi küçük oğlunun Kiev`de üniversitede okuması nedeniyle buraya geldiğini söyledi. Cenk`in kardeşi ise maçta heyecanlanacağı belirterek gelmemesi dikkat çekti.

 

Başkan Yıldırım Demirören`e muhalefet desteği

 

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören`e muhalefetin güçlü isimleri destek vererek Kiew maçına geldi. Eski yöneticilerden Hüseyin Mican, Hüseyin Orfa, Burak Sür, Mesut Mutmuşan ile çok sayıda dernek başaknı ve üyesi karşılaşmayı izlemek için Lobanovski stadında oyuncuları destekledi. Başkan Demirören siyah beyazlı takımın en zorlu gününde yanında olan kongre üyelerine ve eski yöneticilere teşekkür etti.

 

Fernandes`e kanca

 

Beşiktaş antrenörü Carvalhal, Portekizli yıldız oyuncu Fernandez`i ilk onbirde oynatmaması dikkat çekti. Fernandez`in Mersin İdmanyurdu ile yapılacak zorlu maçta değerlendireceğini ifade eden Carvalhal futbol komitesinden Cengzi Zülfikaroğlu`na takımına inandığını söyleyerek hiç bir oyuncu arasında sorun olmadığını belirtti.

 

3 uçak dolusu taraftar geldi

 

Beşiktaş`ı desteklemek için İstanbul, İzmir ve Ankara`dan 3 uçak dolusu taraftar geldi. Vizelerini Kiev`den alan taraftarların 3 saatlik bekleyişleri üzerine Kiev Kulübü başkanı devreye girerek işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Kadıköy İş adamları Derneği Başkanı Aydın İzgeç, Bandırma, Bursa, İzmir, Ankara, Kayseri, Kadıköy, Karagümrüklüler Derneğinin yöneticileri ve üyelerinin Kiew`e Jolly Tour ile geldiğini belirttiler. Aydın İzgeç "Biz önceki gün Trabzonspor`u destekledik şimdi kendi takımımız için Kiew`e geldik" dedi

 

Milletimizin başı sağolsun

 

UEFA yetkilileri terör saldırısı nedeniyle hayatlarını kaybeden askerleri anmak için yapılan özel parkant ile sahaya çıkılamayacağını belirtirken ilk kez tribüne asılması yönünde izin verdiğini açıkladı. Kiev`deki UEFA yetkilisi "Terör yüzünden hayatlarını kaybedenlerin acısını bizde paylaşıyoruz. İlk kez böylesi bir tepki pankartı için UEFA olarak izin verildi. UEFA`da teröre karşıdır unutulmasın" dedi.

 

Hikmet Karaman`a Ukrayna takımları talip

 

Beşiktaş-Kiev maçını yayıncı kuruluştan yorumlayan Teknik Direktör Hikmet Karaman`a Ukrayna`dan talip var. Dinamo Kiev Teknik Direktörü Yury Semin "Sezon başı Manisa ile yaptığımız maçta berabere kalmıştık. İsimsiz ama güçlü bir kadro oluşturmuşsun. Ukrayna futbolunun senin gibi dinamiklere ihtiyacı var" diyerek çalıştıracağı takım hakkında bilgi verdi.

 

Kiev`de Beşiktaşlılar Derneği açıldı

 

Kiev`de kısa süre önce kurulan Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği, Dinamo Kiev maçı öncesi Beşiktaş yönetiminin de katılımıyla resmi açılışını yaptı. Beşiktaş Futbol Şube Komitesi Başkan Yardımcısı Cengiz Zülfükaroğlu, Necip Sever, Ertunç Soğancıoğlu da katıldı. Kurdeleyi kesen Zülfükaroğlu, "Kiev`den kilometrelerce uzakta Beşiktaş sevgisini yaşamaya ve yaşatmaya çalışan başkanın nezdinde bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Hayırlı olsun" dedi. Eski yöneticilerden Hüseyin Mican, Burak Sür, Hüseyin Orfa`nın da katıldığı açılışta Ukrayna`daki Beşiktaş taraftarlarının yanı sıra Hollanda, İstanbul Beşiktaşlılar derneği hazır bulundu.

 

Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, "Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği olarak çalışmalarımıza üç ay önce başladık. Bugün itibariyle de lokalimizi açarak önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Yeni bir dernek olmamıza rağmen son zamanlarda yaptığımız etkinliklerle Ukraynalılara derneğimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Şu anda da derneğimizin üyelerinin yüzde yirmisini Ukrayna vatandaşları oluşturmakta" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.