Erzurum Haber Girişi : 26 Mayıs 2023 13:20

Katil zanlısına 'akıl sağlığı zayıf' raporu

Katil zanlısına 'akıl sağlığı zayıf' raporu
Ayşecik Dağıstanlı cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Sanıklardan biri tahliye edilirken, Ayşeçik'i bıçakladığını kabul eden katil zanlısı Işık için 'akıl sağlığı zayıf' raporu hazırlandı. Avukatlar rapora itiraz etti.

Erzurum’da geçtiğimiz yaz birlikte yaşadığı Fırat Işık (27) tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşecik Dağıstanlı cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Sanıklardan biri tahliye edilirken, Ayşeçik’i bıçakladığını kabul eden katil zanlısı Işık için ‘akıl sağlığı zayıf’ raporu hazırlandı. Avukatlar rapora itiraz etti.

 

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesinde meydana gelen olayda 46 yaşındaki Ayşeçik Dağıstanlı, aynı evde yaşadığı Fırat Işık (27) tarafından kalbinden bıçaklanınca hayatını kaybetmişti. Fırat Işık ve olay esnasında evde bulunan Erdem İçoğlu (33) kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

 

Akıl sağlığı raporu yeniden istendi

 

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Fırat Işık ve Erdem İçoğlu dün yeniden hâkim karşısına çıktı. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada katil zanlısı Fırat Işık hakkında hazırlanan rapor açıklandı. Ayşeçik’i bıçakladığını ifadelerinde kabul eden Işık için Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nce ‘akıl sağlığı zayıf’ raporu hazırlandı. Dava dosyasına giren bilirkişi raporu, Ayşeçik’in ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Ailenin avukatı ile davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı avukatı, Fırat Işık’ın akıl sağlığının yerinde olduğunu düşündüklerini, raporun muğlak olduğunu söyleyerek yeniden detaylı bir rapor hazırlanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’nca katil zanlısının akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun yeniden hazırlanmasına karar verdi. Işık, duruşmada daha önce herhangi bir psikolojik tedavi görmediğini beyan etti.

 

Diğer zanlıya tahliye

 

Olay esnasında evde olan ve kasten öldürme suçundan yargılanan Erdem İçoğlu ise duruşmada “Yeterince mağdurum, olayın tek mağduru benim” dedi. İçoğlu’nun avukatı ise savunmasında, “Fırat’ın cinayetinin bedelini Erdem ödüyor. Bir yıldır dükkânı kapalı, eşiyle boşanma aşamasında. Fırat’ın beyanları ile iddianame hazırlandı ve müvekkilim yargılanıyor. Fırat, müvekkilimin bıçak darbesi vurduğuna dair bir şey söylemiyor. Cinayetle hiçbir alakası yok. Ambulansı arayan, hastaneye yetiştiren Erdem. Bıçaklama anında Erdem yok. Erdem dönmese, Erdem öldürdü diyecekti. Kadının ölmesini bekleyecekti” dedi.

 

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde bulunan İçoğlu’nun, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

 

Cumhuriyet Savcısı her iki sanık hakkında, ‘kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istemişti. Kasten öldürme suçundan yargılanan sanıkların Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşması, ileri bir tarihe ertelendi. Kaynak/Pusula