Spor Haber Girişi : 03 Nisan 2018 12:45

Kayak Federasyonu'nda seçim zamanı

Kayak Federasyonu'nda seçim zamanı
Sezon boyunca kavga ve tartışmaların odağında olan Türkiye Kayak Federasyonu, 10 Mayıs’ta sandık başına gidecek.
Erzurumajans-Sezon boyunca kavga ve tartışmaların odağında olan Türkiye Kayak Federasyonu, 10 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Camianın ‘huzur’ istediği seçimler öncesinde asbaşkanlık görevinden istifa eden Fatih Kıyıcı da aday olduğunu açıkladı. Kıyıcı’nın istifası ve adaylığı Yarar cephesinde endişeyle karşılandı.

Son yıllarda sportif başarıdan çok yaşanan gerilim ve kavgalarla gündeme gelen Türkiye Kayak Federasyonu, 4. Olağan Genel Kurulu için hazırlıklara başladı. Özer Ayık’tan devraldığı başkanlık görevinde izlediği politika ve aldığı kararlarla camia içinde tartışmalara neden olan ve yönetim kurulu üyelerinin istifasıyla sarsılan Erol Yarar, bu kez de asbaşkan Fatih Kıyıcı’nın istifasıyla şok oldu. “Başkanla görüş ayrılıklarımız oldu” diyen Fatih Kıyıcı, son yönetim kurulu toplantısında görevlerini bırakırken, 10 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda da aday olduğunu açıkladı.

Camia içinden birini istiyor

Türk kayağında 30 yılı geride bırakan ve Uluslararası Kayak Federasyonu Teknik Delegesi olan Fatih Kıyıcı, camianın arayış içinde olduğunu belirtti. İnsanların huzur ve başarı istediğini kaydeden Kıyıcı, “En önemli şey huzur. Kayak camiası kendi içinden birini istiyor. Ben de mevcut yönetim tarzıyla misyonumu tamamladım ve aday oldum. Yıllarını camiaya vermiş biri olarak an geldi haksızlığa uğradım, an geldi iftiralara maruz kaldım. Bu nedenle camianın beklentisini de, isteklerini de çok iyi biliyorum. Bilgi ve birikimimle çok kısa sürede camiayı yeniden birleştireceğime inancım tam” dedi.

Yarar destek arayışında

Ulusal ve uluslararası platformlarda sahadaki tüm sportif işlerin yürütülmesinde federasyonun adeta ‘bel kemiği’ olan Fatih Kıyıcı’nın istifası yaklaşan seçim öncesi Erol Yarar cephesinde moralleri bozdu. Delegelerle ‘birebir’ görüşmeye başladığı öne sürülen Yarar’ın bir takım siyasilerden destek istediği iddia edildi. Bu arada bir yılı aşkın süredir “adayım” diyen kayak öğretmeni Erkan Yeşilova da özellikle sosyal medya üzerinden propagandasını sürdürüyor. Başkan Yarar ve yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Yeşilova son olarak şu paylaşımda bulundu. “Oyu olsun olmasın bu spora gönül vermiş herkese idealistçe hazırlanmış tüm projelerimizden bahsetmeye çalışacağım. Bölge bölge gerekiyor ise kapı kapı. Şu an, seçim konuşmamızdan tutun seçimden sonra neler yapacağımıza kadar her şey hazır durumdadır. (O salonda adaylara soracağımız sorularımız oldukça zordur.) Erken yola çıkmanın en büyük avantajı seçimler kadar seçimlerden sonraki döneme hazır olabilmektir. Unutmayın biz, kazanırsak Türk kayağı kazanır. Biz kaybedersek sadece ve sadece bireyler kazanır. Son virajın, tüm camiaya en hayırlısını getirmesi dileğiyle.”

Eleştiriye açığım ama iftiraya asla

Bu arada adaylığı delegeler arasında heyecan uyandıran Fatih Kıyıcı, dedikodulardan uzak bir seçim yarışı içinde olacağını vurguladı. Dedikodu ve iftira anlayışının kimseye yarar getirmediğini dile getiren Kıyıcı, “Yıllarca beni hainlikle suçladılar. Özer Ayık döneminde yönetimde bile değildim yine sahada yine verilen görevin başındaydım ama herkes beni diline dolamıştı. Kimseye sesimi çıkarmadım. Şimdi de istifam ve adaylığım üzerinden bir takım söylemler ortaya atılacaktır ki hiçbirine itibar etmem. Erol Yarar Bey’e destek verirken etik oluyor da ayrılınca ya da aday olunca mı etik olmuyor. İftira, paparazzi insanları birbirine düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Bu şekilde de bir yere varmamız mümkün değil. Bu nedenle cami içinden, dışından insanlar beni eleştirebilir buna açığım ancak iftiraya hayır” diye konuştu.

Haber-Analiz Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Levent Türk 01 Ocak 1970 02:00

    Fatih Kıyıcı en doğru tercih olarak gözüküyor.Hem camia içinden hem akademisyen hem de idarecilik vasfı cok üst düzeyde.Muhtemelen de Faith KIYICI başkan olur.