Spor Düzenleme Tarihi : 10 Mart 2022 10:54 Haber Girişi : 10 Mart 2022 00:51

Kayak tutkusu engel tanımadı

Kayak tutkusu engel tanımadı
Sağ kolu olmadan dünyaya gelen Zeynep Ecrin Yasak (11), Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası'na katıldı.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / Geleceğin şampiyonu Zeynep, ilk kez katıldığı şampiyonada dezavantajına rağmen gösterdiği performansla rakiplerine adeta kök söktürdü.

 

 

Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. 19 ilden 190 sporcunun katıldığı şampiyonada özel bir kayakçı da yarıştı.

 

 

Sivas Yıldız Dağı Gençlik Spor Kulübü’nden Zeynep Ecrin Yasak, engeline rağmen ilk kez katıldığı şampiyonada gelecek için umut verdi. Doğuştan sağ kolu olmayan ve tek batonla yarışan Zeynep Ecrin Yasak, “4 yıldır kayak yapıyorum ve çok mutluyum. Bu spor benim yaşam tarzım oldu. Kayarken hiç zorlanmıyor ve keyif alıyorum. Çok çalışıp bir gün şampiyon olacağım” dedi.

 

 

“2026 PARALİMPİK KIŞ OYUNLARINA HAZIRLIYORUZ”

Sivas Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Zeynep’i 2026 Paralimpik Kış Oyunlarına hazırladıklarını söyleyen antrenörü İlhan Erzurum, “4 yıl önce ‘Kayakta Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi’ kapsamında tarama yapıyorduk."

 

 

"5 bin 600 çocuk arasından kayağa yatkın olan 204 yetenek belirledik. Bunlar arasında Zeynep’in abisi de vardı. Abisi yarışırken, yardımcılarım, ‘bir çocuk var çok ağlıyor’ dediler. Gelsin dedim ve kaydı. İlk yıl biraz zorlandı ama sonra alıştı. Kayağa öyle bir tutkuyla bağlandı ki, dezavantajına rağmen dereceler yaptı."

 

 

Onlarca sporcuyu geride bıraktı, il birincisi oldu ve Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ailesi de ben de onunla gurur duyuyoruz. Azmi ve hırsıyla daha çok müsabakaya katılacak ve bir gün şampiyon olacak” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.