Spor Haber Girişi : 23 Aralık 2019 12:15

Kayak tutkusu engel tanımadı

Kayak tutkusu engel tanımadı
Rize'de 16 yıl önce geçirdiği trafik kazasında iki bacağını kaybeden Mustafa Beyaz (28), azmi ve spor sevgisi ile hayata tutundu. Beyaz, kendi yaptığı protez board ile Palandöken’in pistlerinde snowboard yapmanın keyfini yaşadı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Rize’de 2003 yılında bisiklet kullanırken, otobüsün çarpması sonucu her iki bacağını kaybeden Mustafa Beyaz, hayata spor ile sarıldı. Küçük yaşta yüzmeye ilgi duyan Beyaz ilk önce dalış ve zıpkınla balık avını öğrendi. Paralimpik sporcu, bu yıl Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Uluslararası Serbest Dalış Şampiyonası'nda İp Destekli Sabit Ağırlık (FIM) disiplininde 1 dakika 15 saniyede 28 metre dalış yaparak dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.



PROTEZ SNOWBOARD YAPTI

Tüpsüz dalışın yanı sıra yamaç paraşütü de yapan Beyaz, farklı spor dallarını denemeye başladı. Kaçkar Dağlarına zirve tırmanışı yapan Beyaz, şimdi de snowboarda merak saldı. Arkadaşlarıyla birlikte hafta sonu tatili için Palandöken’e gelen Beyaz, kendi  tasarladığı protez snowboard ile pistlerin adeta tozunu attırdı.



Snowboard yapmanın büyük keyif olduğunu da dile getiren Beyaz, “Geçen yıl arkadaşlarım kayak yapmaya gitmişti. Bana 'Yapabilir misin?' diye sordular. Nasıl yapacağımı bilmiyorumdum ama ‘olabilir’ diye düşündüm. Sonra boardın üzerine kendimce aparatlar yerleştirdim. Yaptığım soketlere bacağımdaki aparatları vidalarla bağladım ve güzel bir şekilde kaymaya başladım" dedi.



BACAKLARIM YOK AMA KOLLARIM VAR

Bütün uzuvlara sahip olan insanların hayatın içindeki güzelliklerden yararlanamamasına üzüldüğünü söyleyen Beyaz, "Ben ayaklarımı kaybettim ama kollarım daha güçlü bir hale geldi. Bu kollarla birçok ekstrem sporu yapıyorum. Engellerin sadece zihnimizin içinde olduğunu insanlara göstermek için bunları yapıyorum" diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.