Spor Haber Girişi : 19 Kasım 2021 22:02

Kayakla Atlama da yeni bir tarih yaşanıyor

Kayakla Atlama da yeni bir tarih yaşanıyor
Türkiye Kayak Federasyonu Kayakla Atlama Milli takım sporcusu Fatih Arda İpçioğlu Rusya'da gerçekleştirilen Kış Dünya Kupası elemelerinde 110.5 metrelik atlayışı sonrasında finallerde yarışmaya hak kazandı.

ERZURUM AJANS - Rusya’nın Nizhny Tagil Şehrinde organize edilen ve 19 ülkeden 72 sporcunun katıldığı yarışmada ülkemizi temsil eden Fatih Arda İpçioğlu tarihimizde ilk kez Dünya Kupası finalinde yer alma başarısı gösterdi.

 

Dünyanın en önde gelen sporcularının yer aldığı müsabakada sporcumuzun elde ettiği derece önemli bir başarı olarak tarihteki yerini aldı. Bu büyük başarıdan dolayı mutluluklarını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, ”Sporcumuz Fatih Arda İpçioğlu‘nun elde etmiş olduğu başarı bizleri son derece gururlandırdı. Türkiye Kayak Federasyonu olarak ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi ilke edindik. Tarihimizde ilk kez Dünya Kupasında finallerde yer alıyoruz Arda daha önce de olimpiyat kotası alarak önemli bir başarıya imza attı. Kendisini ve antrenörleri bu başarıdan dolayı yürekten kutluyorum yarınki finalde de en iyi dereceyi alacağına inanıyorum“ diye konuştu. 

 

Bu Arada Dünya Kupasında ülkemizi temsil eden Milli sporcumuz Muhammed İrfan Çintımar ise yarışmayı 83.00 metre atlayarak tamamladı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.