Erzurum Haber Girişi : 20 Ağustos 2021 15:37

Kayıp işçi Mustafa Aksöyek, on beş gündür aranıyor

Kayıp işçi Mustafa Aksöyek, on beş gündür aranıyor
Erzurum'da 5 Ağustos Perşembe günü yaşanan sel sonrası kaybolan işçiyi arama çalışmaları 15'inci gününde.

ERZURUM AJANS - Berhiv Hatice DİLER / Erzurum'un İspir ilçesinin Çamlıkaya Mahallesi’nde , on beş gün önce tüneli basan selde kaybolan işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

 

 

Yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) tünelinde sel sonucu kaybolan Mustafa Aksöyek ‘in arama çalışmaları büyük bir riskle, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve itfaiye ekiplerince sürdülüyor. 

 


Çevre illerden gelen maden işçileri, AFAD ekipleri, dalgıçlar ve belediyeye ait iş makinalarıyla birlikte yürütülen kurtarma çalışmalarında tünelin 7 metre yüksekliğe sahip “cep” alanına ulaşıldı. Biriken suyu tahliye eden ve balçıkları temizleyen ekipler, arama kurtarma çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettiriyor.

 

 

Aksöyek’in arama çalışmaları hakkında bilgi veren Erzurum Valisi Okay Memiş’te “İspir’in Çamlıkale köyünde ki HES inşaatında bir işçi maalesef içeride kaldı. Yaklaşık 400 metrelik tünelde çok büyük riskler alarak ulaşmaya çalışıyoruz. Ekiplerimizle tüneli boşaltıyoruz, tünelin içi sel ve balçıkla dolu. Biz boşaltmaya çalışırken geçen günlerde yeni bir sel geldi. yeniden o tünel doldu. Tünelde çalışan insanları ve ekipler tünelde arama çalışmalarına devam ediyor. Tünelde çalışan arkadaşlarımıza telsizle haber veriyoruz çıkın sel geliyor diye, onlar hemen çıkıyor sonra tüneli tekrar sel basıyor. Şimdi o arkadaşımızı arama çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.