İlçeler Haber Girişi : 17 Temmuz 2015 13:38

Kaymakam Ada, Ramazan Bayramında şehitleri unutmadı

Kaymakam Ada, Ramazan Bayramında şehitleri unutmadı
Pasinler Kaymakamlığı, Ramazan Bayramında önemli bir etkinliğe imza attı.
Erzurumajans-Pasinler Kaymakamlığı, Ramazan Bayramında önemli bir etkinliğe imza attı.

Pasinler Kaymakamlığı Mübarek Ramazan Bayramının birinci gününde Kurtuluş Savaşında Rus ve Ermeni Çetelerine kahramanca vermiş oldukları mücadelede hayatlarını bu toprak için seve seve canlarını veren Aziz şehitlerimizi unutmadı. Bayram Namazını ilçeye bağlı Tımar Mahallesi camisinde kılındı. Namazdan sonra Mahallede bulunan Tımar Şehitliğine geçen protokol üyeleri ve vatandaşlar okunan Kuran-Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftü Vekili Salih Kaplan tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından, şehit mezarları ziyaret edildi.

Şehitlikte konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Ada, Ramazan Bayram Namazını burada kıldık. Şehitlerimiz bizler için canlarını seve seve vermiş ve bizim bugün bu vatan toprağında rahat bir şekilde yaşamamızı borçlu olduğumuz kişilerdir. Allah (c.c.) Kuran-ı Kerimde Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz hissedemezsiniz buyuruyor. Bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz için ne yapsak bir şey yaptık sayılmayız. Eğer bu bayramları huzur içinde geçiriyorsak onların yapmış olduğu fedakarlıklar sayesindedir.

Kurtuluş Savaşında ve kutsal vatan toprağı için canlarını veren aziz şehitlerimizi burada bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizi sadece bir gün değil her gün hatırlayıp, onları minnet ve şükranla anmamız gerekir. Şehitlerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen şehitleri anma programına Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Yılmaz, İlçe Müftü Vekili Salih Kaplan, Mal Müdürü Selahattin Kahveci, Yazı İşleri Müdürü Sedat Kavut, Jandarma Karakol Komutanı Yunus Kızılgül, SYDV Müdürü Levent Aydın, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.