Eğitim Haber Girişi : 23 Nisan 2016 17:09

Kaymakam Zafer Öz, stajyer öğretmenleri ağırladı

Kaymakam Zafer Öz, stajyer öğretmenleri ağırladı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında ilk defa uygulanmaya konulan Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Aziziye İlçesinde staj eğitimi alan 28 öğretmen okul dışı faaliyetler kapsamında Kaymakamı Zafer Öz'ü ziyaret etti.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında ilk defa uygulanmaya konulan Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Aziziye İlçesinde staj eğitimi alan 28 öğretmen okul dışı faaliyetler kapsamında Kaymakamı Zafer Öz'ü ziyaret etti. 

Kaymakam Öz, bir ülkenin kalkınması halkın kültür seviyesiyle orantılı olduğunu, Ülkenin kalkınması ve gelişmesinde öğretmenlere önemli sorumluklar düştüğünü söyledi. Öğretmen olmuş birinin öncelikle mesleğini severek yapması gerektiğine işaret eden Kaymakam Öz, şöyle konuştu: "Bir ülkenin kalkınması halkın kültür seviyesiyle orantılıdır. Bunda da lokomotif güç öğretmenlerdir. Öğretmenlik çok zor bir görevdir. Öğrencilerinize eğitim ve öğretimde kazandıracağınız davranış ve verebileceğiniz bilgiler için önce onu iyi tanımanız gerekmektedir. Her öğrencinin farklı beceri ve yetenekleri vardır. Bunları bulacak keşfederek sizlersiniz. Gerektiğinde öğrencilerinizin ailelerini ziyaret ederek onları daha iyi tanıyıp başarılarında etkili olacak verilere ulaşacaksınız. Her çocuğun farklı yeteneklerine ulaştığınızda kendinize güveniniz artacak daha verimli olacaksınız."

Kaymakam Öz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi; gelecek kuşakların yetiştirilmesi gibi çok önemli bir görev üstlendiklerini ve yurdun dört bir yanında yapacakları bu kutsal görevde başarılar diledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.