Erzurum Haber Girişi : 07 Kasım 2017 16:15

Kaymakamlar toplantısı yapıldı... Gündem Tabyalar yürüyüşü

Kaymakamlar toplantısı yapıldı... Gündem Tabyalar yürüyüşü
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Kasım ayı kaymakamlar toplantısı valilik toplantı salonunda düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında Kasım ayı kaymakamlar toplantısı valilik toplantı salonunda düzenlendi. 

İlçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, Erzurum için önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar, projeler ele alındı. 

Cumartesi yapılacak olan 'Tabyalar Yürüyüşü' için kaymakamları davet eden Vali Azizoğlu, "93 Harbi olarak bilinen 1877 Osmanlı-Rus Savaşı'nda 'Aziziye Tabyası'nın düştü' haberi üzerine, sabah namazıyla birlikte kadın erkek, yaşlı genç demeden bütün Erzurumlular Aziziye tabyalarına yürümüştür. Erzurum 93 harbinde Rus işgalinden böylece kurtulmuştur. Erzurum kurtulunca Anadolu da kurtulmuştur. Halkın tabyalara yürümesi tarihi öneme sahip kahramanlık örneğidir" dedi.

Kaçak avlanma ve ağaçlandırma konularında da gerekli çalışmaların yürütülmesi konularına değinilen toplantı; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılacak olan kömür yardımları, sigara denetimi, kamu yatırımları ve genel emniyet asayiş tedbirleri görüşülerek sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.