Eğitim Haber Girişi : 29 Kasım 2011 19:13

Kazak öğretim üyelerinin ziyareti

Kazak öğretim üyelerinin ziyareti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Kasım ayında Kazakistan’a yaptığı gezi sırasında davet ettiği öğretim üyeleri ve öğrenciler Erzurum’a geldiler.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Kasım ayında Kazakistan’a yaptığı gezi sırasında davet ettiği öğretim üyeleri ve öğrenciler Erzurum’a geldiler.

Kazakistan’ın Karaganda şehrindeki Bolaşak Üniversitesi’ne mensup konuklar arasında 7 öğretim üyesi ve 10 doktora öğrencisi bulunuyor.
Hukuk, eczacılık, iktisat ve filoloji alanlarına mensup öğretim üyeleri ve öğrenciler, alanlarıyla ilgili fakültelerde incelemelerde bulunacaklar.

Gulnar Rismagambetova başkanlığındaki heyeti kabul eden Rektör Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek karşılıklı öğretim üyesi ziyaretlerinin üniversiteler arası işbirliğinin gelişmesine olduğu kadar iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Kazakistan’dan getirdikleri çeşitli hediyeleri Rektör Koçak’a takdim eden akademisyenler ve öğrenciler bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldılar.
B
olaşak Üniversitesi heyeti 15 gün boyunca Atatürk Üniversitesi’nde araştırma ve incelemelerde bulunacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.