Türkiye Haber Girişi : 21 Haziran 2021 21:35

KDV DESTEĞİ BİR AY DAHA UZATILDI

KDV DESTEĞİ BİR AY DAHA UZATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini de bir ay daha uzatıyoruz"

ERZURUM AJANS - Pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörünü sevindiren bir müjdeyi paylaşan Erdoğan, KDV desteğinin bir ay daha uzatılacağını duyurdu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, turizm sektörüne yönelik KDV desteğinin bir ay daha uzatıldığını açıkladı.

 


Salgın nedeniyle yaşanan gelişmelere değinen ve sanayi sektöründe yaşanan gelişmeleri anlatan Erdoğan, tarımda yaşanan kuraklık sebebiyle ortaya çıkacak muhtemel sıkıntılara karşı tedbirleri aldıklarını belirtti.

 

 

Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı seviyede yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini, gerekli dersi vereceklerini belirten Erdoğan, TMO’yu en etkin şekilde devreye sokarak uygun fiyatla yem ham maddesi satışını temmuz ayında başlatacaklarının altını çizdi.

 


Salgın döneminde işlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnafları kısa çalışma ödeneğinden kira ve ciro desteğine kadar pek çok yöntemle desteklediklerini kaydeden Erdoğan, “Diğerleri ile uyumlu şekilde turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini de bir ay daha uzatıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.