Ekonomi Haber Girişi : 14 Şubat 2022 12:58

KDV indirimi, ürünlere yansıdı

KDV indirimi, ürünlere yansıdı
14 Şubat Pazartesi günü itibarıyla marketlerde yüzlerce gıda ürününde indirime gidildi.

ERZURUM AJANS - Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranını etiketlere yansıdı.

 

Yaşanan pandemi ve kuraklığa bir de Türkiye'deki döviz dalgalanması eklenince son dönemde ülke olarak belki de en çok konuştuğumuz konu gıda fiyatları oldu. Artan maliyetler çiftçiden tedarikçiye ve son tüketiciye kadar her kesimi ciddi olarak etkiledi.

 

Bakanlıklardan sivil toplum kuruluşlarına pek çok kesim bu soruna çözüm bulmak için çalışmalar yürütmeye başladı. Gıda perakendecileri de güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla, müşterilerine en yakın noktadan ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüler.

 

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8'den yüzde 1'e inen KDV'nin ardından gözler raflara çevrildi. Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler'de raflarındaki yüzlerce ürüne yansıdı.

 

Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indirimi bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK'un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansımış durumda. İHA

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.