Magazin Haber Girişi : 15 Aralık 2011 16:09

Kenan Tuna, Ankara`ya atandı

Kenan Tuna, Ankara`ya atandı
Erzurumlu sanatçı Kenan Tuna, TRT Genel Müdürlüğü Müzik Yayınları Dairesi Başkanlığı Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları Merkez Müdürlüğü`ne atandı.
Erzurum Ajans-TRT Erzurum Radyosu Müzik Yayınları Şube Müdürü ve ses sanatçısı Kenan Tuna, TRT Genel Müdürlüğü Müzik Yayınları Dairesi Başkanlığı Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları Merkez Müdürlüğü`ne atandı.

Erzururm`dan ayrılarak Ankara`daki yeni görevine başlayan değerli  hemşehrimiz müzik adamı Tuna`ya, Erzururm Ajans olarak yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KENAN TUNA KİMDİR?

1957 Erzurum doğumlu olan Kenan Tuna, Buca Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü mezunu. 1975 – 1981 yılları arasında Devlet Halk Dansları Topluluğunda “Dansçı” ve “Erzurum Halk Oyunları Öğreticisi” görevini yürütürken, Türk folklorunu tanıtmak amacıyla Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, Sovyet Rusya, Özbekistan, Gürcistan, Nahçıvan, Fransa, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Pakistan gibi ülkelere gitti.

1981 – 1985 yılları arasında “Müzik Öğretmeni olarak görev yaptı. 1985’te TRT Erzurum Radyosuna “Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak girdi, 1995’te Müzik Yayınları Müdürü olarak atandı. “TRT Halk Dansları ve Müziği İcra – Denetim Kurulu Üyesi” ve Millî Eğitim Bakanlığı adına “Halk Oyunları ve Müziği Seçici Kurul Üyesidir.”

Tuna aynı zamanda, Başbakanlığa bağlı “Halk Oyunları Federasyonu” Kurul Üyesi, “Halk Oyunları Usta Öğretici Belgesi”ne ve birçok ödüle sahip. Erzurum Bölgesine ait Türkü ve Oyun Ezgilerini derleyen Tuna, bunların notasını yazarak TRT repertuarına kazandırmıştır.

2000 yılında Erzurum Türkülerinden oluşan bir albüm de çıkaran Tuna`nın, bu albüm içerisinde bulunan “Tutam yâr elinden tutam” türküsüne, TRT klip yaptı. İlk yayımlanmış eseri, “Okullar İçin Şarkılar Türküler Marşlar” adlı yardımcı müzik kitabıdır. İkinci kitabı, 504 sayfa “Erzurum Türküleri ve Nazariyatı” kitabıdır. Türk Halk Müziği çalgılarından Bağlama, Mey, Zurna, Kaval ve Ritim Saz çalabilen Tuna, çeşitli gazete ve dergilerde Halk Bilimi dalında yazılar da yazmaktadır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.