Siyaset Haber Girişi : 15 Mayıs 2023 11:34

Kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum'daki son durum

Kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum'daki son durum
Erzurum'da resmi olmayan sonuçlara göre toplam 2 bin 241 sandıkta kullanılan 450 bin 317 oyun 439 bin 554'ü geçerli sayıldı.

Yüzde 86.25 oranıyla katılımın yüksek olduğu seçimlerde Cumhur İttifakı yaklaşık yüzde 66.67 oy oranı ile şehirde 5 milletvekili çıkardı.

 

CUMHUR İTTİFAKI 5 VEKİL ÇIKARDI

 

Cumhur İttifakının büyük ortağı AK Parti, Erzurum’da oyların yüzde 43.27’sini alarak 190.212 oy ile 4 milletvekili çıkardı. Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, vize alan isimler oldu. İttifakın büyük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi, Erzurum’da yüzde 16.71 oy oranı ile milletvekili sayısını korudu. 73 bin 431 oy alan MHP’de Meclise giden isim Prof. Dr. Kamil Aydın oldu.

 

İYİ PARTİ KARIŞTI!

 

Millet İttifakının ortağı İYİ Parti’de 42 bin 13 oy alarak mevcut milletvekilini HDP’ye kaptırdı. Resmi olmayan rakamlara göre oyların yüzde 9.56’sını alan İYİ Parti teşkilatı, oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etti. Bir önceki seçime oranla kentte oylarını artıran partinin vekili HDP’ye kaptırması tabanda rahatsızlığa neden oldu. Kulislerden sızan bilgilere göre teşkilatta istifaların olabileceği konuşuluyor.  

 

MERAL BEŞTAŞ DANIŞ ERZURUM’U TEMSİL EDECEK!

 

Seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, resmi olmayan sonuçlara göre Erzurum’dan bir milletvekili çıkardı. Yüzde 9.80 oy oranı ile 43 bin 466 oy alan Yeşil Sol Partisi’nden HDP’de Grup Başkan Vekilliği de yapan Meral Danış Beştaş, yeni dönemde Erzurum’u Meclis’te temsil edecek.  

 

CHP OYUNU YÜKSELTTİ AMA…

 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum’da oyların yüzde 6.56’sını alarak oranını yükseltti. Ancak CHP’nin aldığı 28 bin 311 oy milletvekili çıkarmasına yetmedi. Bu arada Erzurum’da seçimlere bağımsız aday olarak giren İslam Yıldırım, oyların yüzde 3.04’ünü alarak Zafer Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Memleket Partisi gibi siyasi partileri geride bıraktı. Ancak Yıldırım’ın aldığı 13 bin 134 oy, milletvekili olmasına yetmedi. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 15 Mayıs 2023 13:54

    İyi parti adayi o kadar kendinden emindiki hiç calismadi diger adaylar kahve kıraathaneleri dolasirken o ne dolasti nede insanlara mrb dedi sonucta bu sekilde oldu Erzurum halkina saygi duyup olani kabullenip kendine ders cikarmasi lazim

  • Ömer 15 Mayıs 2023 13:29

    Erzurum?dan terör partisinden bir m vekilinin çıkmasından üzüldüm doğrusu . Bana kimse demokrasi falan demesin . Bunlara izin verilmesine mecllse gitmesine karşıyım . İyi parti artık kendini toparlayamaz . MHP de canlanma var bu olumlu . Ak parti daha çok Erzurum?a önem vermeli fabrikalar açmalı . Unutulmasın Erzurum doğunun sadece değil bütün Türkiye?nin bel kemiğidir ihmale gelmez .