Eğitim Haber Girişi : 08 Temmuz 2014 19:30

Kıbrıs'a eğitim atağı

Kıbrıs'a eğitim atağı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk üniversitesi unvanına sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi 7 yıl kesintisiz burs ile eğitim giderlerini karşılamakta zorlanan öğrenciler için büyük fırsatlar sunuyor.
Erzurumajans-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk üniversitesi unvanına sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi 7 yıl kesintisiz burs ile eğitim giderlerini karşılamakta zorlanan öğrenciler için büyük fırsatlar sunuyor.

Erzurum'da da 7-17 Temmuz tarihleri arasında yapılan tercih dönemi tanıtım günleri için Erzurum AVM'de stant açan Girne Üniversitesine Erzurumlularında yoğun ilgisi görülüyor. İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Hong Kong'da bulunan yurt dışı kampüsleri ile öğrencilerin tercihlerinde büyük etken olan 30 yıllık akademik geçmişi ile göz dolduran Girne Amerikan Üniversitesi açıklanan LYS sonuçlarının ardından Erzurum'dan da binler öğrencinin ilgi odağı haline geldi. 11 bini aşan öğrenci sayısının yüzde 60'ının Türkiye'den giden öğrencilerden oluştuğu yüzde 30 farklı ülkelerden yüzde 10'luk kısmının ise Kıbrıs halkından oluştuğu öğrenci topluluğuna sahip Girne Amerikan Üniversitesi'nin en önemli özelliklerinden birisi ise 7 yıl kesintisiz burs imkanı sağlaması. Özellikle ekonomik zorluklar içinde eğitim gören öğrenciler için bulunmaz imkan olan burslarla eğitim olanakları sağlanıyor.

ADAKLI; KIBRIS'TA ÖĞRENCİ OLMAK AYRICALIKTIR

Tercih Dönemi Tanıtım Günleri için Erzurum'a gelen Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım Pazarlama Müdürü Emrah Adaklı, Girne Amerikan Üniversitesi'nin 100'den fazla bölümü ve birçok fakültesi olduğunu hatırlattı. Son dönemde daha çok, Denizcilik, Havacılık, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Hemşirelik Yüksekokulu, Hukuk Fakültemiz çok ciddi talepler aldığını söyleyen Adaklı, "Havacılıkla ilgili Pilotaj bölümümüz ve Sivil Havacılık Ulaştırma Bölümü ve denizcilikle ilgili Lojistik, Güverte gibi bölümlerimiz mevcut. Bu tür alanlarda mezun olan öğrencilerin işleri hazır örneğin pilotaja bakacak olursak çok ciddi pilot açığı var dünyada, aynı şekilde deniz kaptanlığına yönelik açık var. Bölgede olsun, Avrupa'da, Amerika Birleşik Devletlerinde olsun eğitim dili İngilizce olan bölümlerden mezun olan öğrenciler anında iş bulabiliyor? Bizim, Hong Kong, İngiltere, ABD gibi ülkelerde kampuslarımız var ve bir dönem yaz okulunda hiçbir ek ücret ödemeden öğrencilerimizi buralara gönderebiliyoruz." dedi.

"DENKLİK SORUNU YAŞAMIYORUZ"


Girne Amerikan Üniversitesinin yeni açılan bölümlerinden de bahseden Girne Amerikan Üniversitesi Tanıtım Pazarlama Müdürü Emrah Adaklı, mimarlık ve mühendislik gibi önemli bölümlerin artan talepler doğrultusunda Türkçe bölümlerinin de açıldığının müjdesini verdi. Adaklı, Beşeri Bilimler Fakültesi Eğitim Fakültesi ile ilgili de detaylı bilgi aktardı.

Adaklı, Girne Amerikan Üniversitesi mezunlarının sadece Türkiye ve Kıbrıs'ta değil, tüm dünyada geçerli olan diplomaları ile yurt dışında da birçok noktada üst düzey yönetici olarak çalıştıklarını vurguladı. GAÜ'nün85 farklı ülkeden öğrencisi olduğuna dikkat çeken Adaklı, "Bu öğrenciler kendi ülkelerine ya da başka ülkelerine dönüp gittikleri zaman diplomalarının yeterliliği yanı sıra bir de prestiji olması çok önemli. İşte o prestiji uluslararası standartlarda tanınan akreditasyon kuruluşlarıyla biz yapıyoruz, tüm bölümlerimiz akredite" diye konuştu.

MÜSLÜM AK; ERZURUM'DAN YOĞUN TALEPLER ALIYORUZ

Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurt dışında bulunan kampuslarından ve öğrencilerin sahip olduğu burs imkânlarından da bahseden Girne Amerikan Üniversitesi Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Müslüm Ak ise, Kıbrıs'ta Girne kampusunda öğrenci olmanın ayrıcalıklarını da anlattı. Yurt dışı kampuslara da değinen Ak, hemen her öğrencinin bir veya iki dönemini Hong Kong, Singapur veya İngiltere'de geçirebildiklerinin altını çizdi. Öğrencilerin sahip olduğu sosyal yaşam ve kampus içinde gerçekleştirdikleri akademik ve sosyal faaliyetlerden de bahseden Ak, her yıl ortalama olarak günde bir buçuk etkinlik düzenlendiğini ve Türkiye'deki sosyal yaşamdan çok daha yoğun bir sosyal ve kültürel ortamın Kıbrıs'ta Girne Amerikan Üniversitesi'nde mevcut olduğunu kaydetti. Ak, "İki gün sürede kurduğumuz stantlara olan ilgi bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Erzurum'da gerek ailelerin gerekse öğrencilerin Kıbrıs'a olan hayranlıkları ve eğitimdeki tecrübemize istinaden talepleri var. Yüzlerce ön başvuru geldi. Diliyoruz ki Erzurum'da Girne Amerikan Üniversitesi'nden mezun verebileceğimiz öğrencilerimiz çıkacaktır. Yenişehir girişinde Solakzade Cami yerleşkesinde bulunan büromuzdan öğrencilerimize ücretsiz tercih yapmalarına imkan veriyoruz" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.