Siyaset Haber Girişi : 28 Aralık 2013 19:12

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk yapanların başbakanı

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk yapanların başbakanı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan dört bakanın mal varlıklarını açıklamasını isterken, "Başbakan yolsuzluk yapanları koruyor.
Erzurumajans-CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan dört bakanın mal varlıklarını açıklamasını isterken, "Başbakan yolsuzluk yapanları koruyor. Demek ki Başbakan ülkenin değil, yolsuzluk yapanların Başbakanı" iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda partisinin aday tanıtımında konuştu.

"Başbakan yolsuzluk yapanları koruyor. Demek ki Başbakan ülkenin değil yolsuzluk yapanların Başbakanı" diyen CHP Genel Başkanı, "Bir çağrı yaptım, dört bakanın siyasete girdikleri gün mal varlıkları nedir? Siyaseti bıraktıkları gün mal varlıkları nedir? Çık adam gibi açıkla, açıklayamaz. Benim mal varlığım ortada. Bütün millete gösterdim. O millete gösterebiliyor mu? Telaş içindeler. Sayın Başbakan bir sıkıntın yoksa bu telaş neden? Bırak polis, savcı görevini yapsın" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Şimdi diyor ki, 'efendim çocuklarımın üstünden bana gelmek istiyorlar' diyor. Çocukları falan bırak bir tarafa. Senin bakanın söylüyor, 'talimatı bu verdi' diyor. O zaman çete reisi kim? Ben size söyleyelim, adı Recep Tayyip Erdoğan, çete reisinin adı? Bunu ben söylemiyorum, onun bakanı söylüyor. Türkiye iyi yönetilmiyor, temiz siyasete ihtiyacımız var, halka hesap veren siyasete ihtiyacımız var. İnsanların en temiz duygularını, dini duygularını sömürmeyen bir siyasete ihtiyaç var. Din iman edebiyatı yapıp malı götüren bir siyasete ihtiyacımız yok. Bizim siyasetimiz ayakkabı kutusunda sonlanmamalı, bizim siyasetimiz vatandaşın gönlünde yer almalı, siyaset budur.

-"PADİŞAHTAN ÖTE OLACAK, PADİŞAH HİÇ DEĞİLSE SADRAZAMA DANIŞIRDI"-

Geçmişte siyasi partiler arasında rekabet vardı, iktidar rekabetiydi bu. Ama kimse cumhuriyete karşı bir şey söylemezdi. Bir demokrasi mücadelesi vardı, ama şimdi bir rejim mücadelesi var. 'Ben başkan olacağım' diyor. Erdoğan başkan olacak milletvekillerini o tayin edecek, padişahtan öte olacak, padişah hiç değilse sadrazama danışırdı, her şeyi ben yapacağım diyor, olabilir mi, CHP olduğu sürece parlamentoda olduğu sürece tek bir kişi bile kalsa asla ve asla bu cumhuriyeti yıktırmayacağız.

-"ÖBÜR TARAFA YEŞİL DOLARLARI GÖTÜREMEYECEKSİN"-

Meydan meydan bağırıyor. İstediğin kadar konuş artık dünyada itibarın sıfır?Sen siyasete zenginleşmek için girdin, sen zenginleştin, eyvallah, çoluk çocuğunda zenginleşti eyvallah?Ya gözün doysun artık kardeşim, öbür tarafa yeşil dolarları götüremeyeceksin.

Samsun'da işsizlik var. Bütün Türkiye'de var. Bir belediye başkanının görevi aynı zamanda işsizlikle mücadele etmektir. Bizim büyükşehir belediye başkan adayımızı tanıyorsunuz?.O sizin evladınız, gerçek Samsunlu. O diyor ki ben işsizlikle mücadele edeceğim.

Samsun 19 Mayıs ruhunu yeniden ayağa kaldırmalı.
Haramilere bu ülkeye teslim etmeyeceğiz. Haramilerin iktidarını sona erdireceğiz. Yetim hakkı yiyenlerden hesap soracağız.

Konya'da küçük Ayaz öldü, yoksul bir aile, çocuk soğuktan öldü. Kim üzülüyor, biz üzülüyoruz, Erdoğan üzülüyor mu, hayır, o hırsızları korumakla meşgul. Yedi sülalemi nasıl daha fazla zengin ederim onunla meşgul.

-BAŞBAKAN'A "GENEL MÜDÜR" YANITI-

Bana da ikide bir 'CHP'nin genel müdürü' diyor. CHP'li olmak zaten başlı başına onurlu bir görevdir. Sen kim CHP kim, emin olun başka saldıracak bir şey bulamıyor. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum??.

Türkiye'nin yeni bir iktidara halk için çalışan bir iktidara ihtiyacı var.
Hiçbir CHP'li herhangi bir yurttaşın giyimiyle, kuşamıyla, kimliğiyle, inancıyla asla uğraşmaz.

Kadınların daha fazla siyasete girmesini istiyorum, gençlerin siyasete girmesini istiyorum. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz, çok sayıda kadın belediye başkanımız olacak.

Biz öteden beri temiz siyaseti savunan bir partiyiz. Ama bunlar tam tersini yapıyorlar.
Recep Tayyip Erdoğan dünyanın neresine giderse gitsin artık protesto ediliyor. Yeni bir yol haritası çizmek zorundayız. Onlar yürütme organının başıydı ama onlar yürütmeyi yanlış anladılar, yürütme deyince malı götürme anlıyorlar. Oysa güzel yönetmektir yürütme, ama onlar yürütme deyince malı nasıl götürürüm, cebimi nasıl doldururum...
Çık Recep Tayyip Erdoğan meydanlara, ben kul hakkı yemedim diyemiyor. Biz diyoruz, alnımız açık çünkü." (ANKA)
  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.