Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, afet bölgesi Adıyaman’da; Millet İttifakı Liderleri Meral Akşener, Ali Babacan, Gültekin Uysal, Temel Karamollaoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Saadet Partisi’nin organize ettiği iftar programında depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. 

 

 

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

Bakınız, Millet İttifakı olarak tek bir şeye kilitlendik: Bu milletin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Beraber çözeceğiz, birlikte çözeceğiz. Birlikte ve beraber çözeceğiz. Kamplaşma olmadan; birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sevgi ve saygı göstererek, kul hakkı yemeyerek – altını çiziyorum kul hakkı yemeyerek-  bu memlekete hizmet edeceğiz.

 

 

Değerli arkadaşlarım, vatandaşın parası, kuru soğana yetmiyor dediğim zaman, soğanla alay ettiler. Geçmişte bizde de olurdu. Yardım alanlar, ‘makarnacı’ diye bir anlamda eleştirilirdi, dalga geçilirdi. Bütün bunları aşarak, açık ve net söylüyorum; Allah nasip eder, sizlerin oyuyla iktidara geldiğimizde, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, güzel bir Türkiye’yi inşa edeceği, güzel bir Türkiye’yi. Yeri geldiğinde eleştiri yapıyoruz. Kendi eleştirilerimizi de yapıyoruz. Yeri geldiğinde kendi hatalarımızı da söylüyoruz. Yeri geldiğinde evet ‘kusurumuz, yanlışımız varsa, gel, oturalım, konuşalım, helalleşelim’ diyoruz. Çünkü biz insan olarak, birbirimize muhtacız. Beraberiz. Birlikte olmalıyız, kucaklaşmalıyız ve Türkiye’nin sorunlarını çözmeliyiz.

 

 

"SANDIĞA GİDEMİYORUM DEMEYİN!"

 

Dediğim gibi ayın 14’ünde, Mayısın 14’ünde ‘bugün efendim işim var, sandığa gidemiyorum’ demeyeceksiniz. Komşunuzu ikna edeceksiniz, beraber gideceksiniz. Türkiye hepimizin Türkiye’si. Ve Türkiye bu kadar yoksulluğu çekmeye tahammül edemiyor. Her evde bereket, her evde gelir, her evde güvence olacak, her evde huzur olacak. Her evde huzur olacak ki, Türkiye’de de huzur olacak, sokakta da huzur olacak. Siyaset dediğim gibi, ‘zenginleşme aracı değildir.’

 

 

Bunları yaparken söylüyorlar, ‘parayı nereden bulacaksın’ diye… Söyledim, yine söylüyorum: Hazineden çalınan 418 milyar doları getireceğim ve bu milletin cebine koyacağım. Kimse endişe etmesin.  ‘Efendim, parayı nasıl alacaksın’ diyorlar. Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz, son kuruşuna kadar alacak. Son kuruşuna kadar alacak ve getireceğiz. Sanıyorlar ki, ‘çaldık götürdük, Kılıçdaroğlu onu bulamaz.’

 

 

Bulurum efendim, bulurum, Fizan’a götürseler bulacağım, Fizan’a! O paraların bir kısmını değil, tamamını getireceğiz; bu millet zenginleşecek, bu ülke zenginleşecek. Dolayısıyla çalanın yanına bırakmayacağız. Hepimizin, Millet İttifakı liderlerinin ortak özelliği o, çalanın yanına bırakmayacağız. Yani kul hakkı yiyenden, ‘bir dakika kardeşim’ diyeceğiz, ‘sen bu parayı götürdün, şimdi ben alıyorum, millete vereceğiz, para milletin parasıdır." HABER MERKEZİ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İhsan Çelik14 Nisan 2023 14:21

    Bu seferde sana verek bakalım ne olacak

  • Halis demir14 Nisan 2023 11:53

    Vatandaş temel gıda et süt alamıyor 300 e et kim alabilir. Bu iktidar maalesef bizi fakir etti ve el açtırdı gıda yardımı yaparak erzurumu dilemci ettiler. Durumlar çok kötü sandıkta vuruculatı vuracak onları.