Siyaset Haber Girişi : 30 Nisan 2023 13:42

Kılıçdaroğlu'nun mitingi iptal edildi

Kılıçdaroğlu'nun mitingi iptal edildi
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstasyon Meydanı'nda yapacağı Erzurum mitinginin yeri güvenlik gerekçesiyle değiştirilmişti. Bunun üzerine CHP mitingi iptal etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte 3 Mayıs'ta Erzurum'da düzenleyeceği mitingin yeri güvenlik gerekcesi ile değiştirildi.  

 

Erzurum Valiliği, CHP İl Başkanlığının talebi ile mitingin İstasyon Meydanı'nda düzenlenmesine önce izin verdi, sonra verilen izini güvenlik gerekçesiyle iptal ederek MNG AVM yanındaki 'Yeni Miting Alanı'nın tahsis edildiğini bildirdi.

 

CHP Erzurum İl Başkanı, bu değişikliğe tepki göstererek, "İstasyon Meydanında bir Cumhurbaşkanı adayının mitingine güvenlik sağlayamayan Erzurum Valisi derhal istifa etmelidir, Türkiye Cumhuriyeti her alanda miting yaptırabilecek idareciler ile yönetilmelidir" paylaşımında bulundu.

 

AÇIKLAMA GELDİ 

 

Bugün de CHP tarafından yapılan açıklamada, mitingin iptal edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştireceğimiz Millet Buluşması Erzurum mitingimiz valiliğin önce izin verdiği meydana sonradan güvenlik gerekçesiyle izin vermemesi nedeniyle 3 Mayıs’ta yapılmayacaktır” denildi. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer 05 Mayıs 2023 19:43

    Demek ki kimse gitmeyecekti bahane bulup iptal etmişler mitingi . Zaten Erzurumlu CHP nin mitingine gitmez . Oy vermez yanından bile geçmez .

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 01 Mayıs 2023 21:16

    CHP İL BAŞKANLIĞI GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN...Bİ ARZUNUZA DAHA ULAŞTINIZ.... AMCABEY

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 01 Mayıs 2023 20:53

    ZATEN DE BOŞUNA GELİYOR...ERZURUM 6 AKP Lİ VEKİL ÇIKARACAK..BOŞUNA GELECEK BOŞUNA ZAMAN ÖLDÜRECEK... AMCABEY

  • Halis demir 01 Mayıs 2023 15:37

    Vali emir kulu elinden ne gelir. Üstten emir gelince adam ne yapsın üstüne gitmeyin. Vali bey iyi birisi ama ne yaparsın ki üstleri kötü. Nasıl bir güvenlik sorunu olduğunu açıklarlarsa bizde öğreniriz. Miting alanı 4 sene oldu yapılalı ama 1 defa kullanıldı yazık günah. Oraya atılan beton asfalt şehre atılmadı. O alan da üniversitenin di ama arsayı elinden aldılar rektörün. Rektörde arsaya sahip çıkamadı yüzlerce ağaç kesildi. Eden ettiğini bulsun. Bizim layığımız buymuş demek ki. Ne günah işlediysek artık böyleleri şehrimize musallat oldu.