Siyaset Haber Girişi : 17 Eylül 2021 17:18

Kırkpınar: Mahkemede hesaplaşacağız

Kırkpınar: Mahkemede hesaplaşacağız
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, kendisine canlı yayında hakaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, ilçe ve köy gezilerindeki izlenimlerini paylaşmak için internet üzerinden yayın yapan ERK Haber Televizyonu’na konuk oldu.

 

Vatandaşların kendilerine ilettikleri sorun ve talepleri anlatan Kırkpınar, ilçe ve köylerdeki içme suyu problemlerinden bahsederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i eleştirdi.

 

Yayın sırasında moderatör Sinan Özçaylak’ı telefonla arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Melih Kırkpınar’ın Olur ilçesi hakkında doğruları söylemediğini ileri sürerek, “Bir kuruşluk hizmeti olmayan adamlara değer vermeyin. Bu adam belediyecilikten ne anlar? Ben 63 yaşındayım. Belediyeciliğe 50 yılımı verdim. 13 yaşından beri belediyeciyim” diyerek Kırkpınar’a cevap verdi.

 

Sekmen, Kırkpınar’ın “Evet Kartal’dan nasıl geldiğinizi de biliyoruz. Sayın Sekmen haddini bil önce, adam gibi konuş” şeklindeki uyarısından sonra bu kez “p…..k” diyerek küfür etti ve yayından ayrıldı.

 

AVUKAT ARISOY: SUÇ ALENİ

 

Kent gündemini hayli meşgul eden olayın ardından İYİ Partili Melih Kırkpınar, Başkan Mehmet Sekmen hakkında avukatı Yakup Çağrı Arısoy aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Avukat Arısoy, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, müvekkilime canlı yayın sırasında alenen hakaret etmiştir.  Bireyin şeref ve itibarı Anayasa'nın 17. maddesinde ifade edilmiş olan maddi ve manevi varlığı kapsamındadır. Bireyin manevi varlığının korunması, devletin pozitif yükümlülüğü içerisinde yer almaktadır. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in canlı yayın kayıtlarında bu eylemi gerçekleştirdiği ve müvekkilimin, hukuka uygun eleştiri ve ifadelerine karsı makul bir cevap vermek yerine, hakaret ile mukabelede bulunduğu açıktır. Bu nedenle şüpheli hakkında soruşturma yapılarak, TCK'nın 125/3-b ve 125/4 yani siyasi kanaati nedeni ile hakaret ve suçun aleni olarak işlenmiş olmasından artırım yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etmekteyiz” dedi.

 

İl Başkanı Melih Kırkpınar ise, “Siyasi üslupsuzluğuna bir kez daha tanık olduğumuz Mehmet Sekmen ile mahkemede hesaplayacağız” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.