Ekonomi Haber Girişi : 30 Kasım 2011 16:41

Kırsal kalkınma başlıyor

Kırsal kalkınma başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) 3. Proje Başvuru Çağrı ilanını açıkladı.
ErzurumAjans-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) 3. Proje Başvuru Çağrı ilanını açıkladı. Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi’nde düzenlediği programla yeni hibe programını açıklayan TKDK’nın 3. proje başvuru çağrısına katılım yüksek oldu.
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nun da iştirak ettiği programa İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ümit Çelebi, Arıcılar Birliği Başkanı Şerafettin Akçay, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikrettin Delice’nin yanı sıra köy muhtarları ve bazı işletme sahipleri katıldı.

Programda; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nden Başvuru Kabul Uzmanı Samet Dalmış, katılımcılara tarım ve hayvancılığın yanı sıra birçok alanda verilecek destekler konusunda bilgi verdi.
Destek oranının yüzde 50 ila 65 arasında olduğu hibe programına başvurular 19 Aralık 2011- 10 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacak.
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu yaptığı konuşmada, programa yönelik katılımın proje yapımında da yaşanması dileğinde bulundu. Kaymakam Çobanoğlu, yeni bir kurum olan ve faaliyet alanlarının da yeni yeni şekillendiği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun büyük bir açığı kapatacağını kaydetti.
Son yıllarda proje yapma kültürünün geliştiğine vurgu yapan Çobanoğlu, “AB, KUDAKA ve SODES’in yanı sıra tarım ve hayvancılığı desteklemeye yönelik Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun da çiftçimize, üreticilerimize ve yöremize ciddi katkı ve destekleri olacaktır.” dedi.

Et ve süt üretim işletmelerinin yanı sıra çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizmin desteklenmesi, kültür balıkçılığının geliştirilmesi konularının içeriği ve başvuru yol haritasının ele alındığı programda hibe miktarının ise 20 bin ile 1 milyon euro arasında değiştiği anlatıldı.
Bu arada programda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’nden Başvuru Kabul Uzmanı Samet Dalmış ve yerinde kontrol uzmanı Ramazan Yurt, Esra Cebeci Bayar, Mesut Turgut ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeli de hazır bulundu.
P
rogram sonunda katılımcılar, programla ilgili birer anket formu doldurdular. Katılımcılar programın oldukça faydalı olduğunu dile getirerek, bu tür programların sürekliliğinin devamını istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.