Spor Haber Girişi : 24 Aralık 2011 12:04

Kış spor oyunları Kars`ta yapılacak

Kış spor oyunları Kars`ta yapılacak
Bu yıl 6. Düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları Kars’ta yapılacak.
Erzurum Ajans-Bu yıl 6. Düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları Kars’ta yapılacak.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü nezdinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları’nın 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yapılmasına karar verildi. Kış Spor Oyunlarının Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yapılmasına ilişkin karar Spor Genel Müdürlüğü`nce Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`ne bir yazı ile bildirildi.

Bu yıl 6. düzenlenecek ve ilk defa Kars’ta yapılacak olan ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları’na Ardahan, Ağrı, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Muş, Sivas, Tunceli ve Van illerinden takımlar katılacak.
Kafkasların en büyük kayak merkezi olmasını hedeflediğimiz Sarıkamış Kayak Tesisleri’nde bu tür oyun ve müsabakaların yapılması Kars’ın kış turizmi açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; “Kayak alanı 2 bin 100 -2 bin 634 metre yükseklikleri arasında, Sarıçam ormanları içerisinde yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise; Sarı Çam ağaçları arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2 bin 500 rakımlı Cıbıltepe`nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır. Sadece Alp Dağları`na mahsus "kristal kar" özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişlidir” diye konuştu.
Bu yıl il defa Kars’ta düzenlenecek Kış Spor Oyunlarının faaliyet programında, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı ile Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordineli olarak çalışacak.
A
lp Disiplini ve Kayaklı Koşu Dalında olmak üzere erkek ve bayan sporcuların katılacağı Kış Spor Oyunlarının sonucunda dereceye giren takım, sporcu ve antrenörlere kupa ile birlikte çeşitli hediyeler verilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • veis 01 Ocak 1970 02:00

    EVET KIŞ SPOR OYUNLARI KARS TA YAPILACAK ALTI AK PARTİ Lİ VE BİR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ VEKİLLERİMİZE DUYURULUR