Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kışa hazırlık çilesi başladı

Kışa hazırlık çilesi başladı
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kışa hazırlık çilesi de başladı. Kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşlar pazarlara akın etti.
Erzurum Ajans-Kış aylarının yaklaşması ile birlikte kışa hazırlık çilesi de başladı. Kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşlar pazarlara akın etti. Erzurum’da kışın uzun geçmesi vatandaşları erzak depolamaya mahkum kılıyor.

Çuvallarla alınan erzaklar kış aylarında tüketilmek üzere kilerlere dolduruluyor. Kış aylarında tüketimi oldukça fazla olan patates, soğan gibi yiyecekler çevre ilçe ve köylerden çuvallar ile getirilerek satışa çıkarıldı. Tarlalarda hasat zamanının bitmesi ile birlikte şehrin mutelif yerlerinde çuvallarla satışa sunulan patates ve soğan oldukça ilgi görüyor. Satışa sunulan patatesin kilosu 80 kuruş’a alıcı bulurken soğanın kilosu ise 1 TL’ye satışa sunuluyor. Vatandaşların kışlık ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı satın aldıkları malzemeler en çokta üreticinin yüzünü güldürüyor. Yaz döneminde yetiştirdikleri mahsulü satmak için getirdikleri Erzurum’da satabilen üreticiler satışlardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Kış aylarının Erzurum’da uzun geçtiğini ve bu sebeplede vatandaşların toptan alım yaptığını dile getiren satıcı Ahmet Eymür topladığımız mahsulü hızlı bir şekilte satabiliyoruz buda bizi mutlu ediyor fiyatların bu sene geçen seneye göre küçük bir fark fazla olması ürünün az olduğundan kaynaklandığını dile getirdi. Vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını şimdiden hazırlamaya başladıklarını dile getiren Ahmet Eymür bu vatandaşlar için kısa süreli bir çileye sebep olsada uzun geçen kış aylarında rahat edebilmeleri için bu ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.