SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 17- 26 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği 6’ncı Kitap Fuarı, tartışmalara neden oldu.  

 

Belediye başta Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Timur Soykan, Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz gibi isimlerin kitaplarının stantlara koyulmasını yasakladı.

 

CHP'li Yakutiye Başkan adayı Adnan Atalay, TELE1'den Ebru Kaymaz'a yaptığı açıklamada, “’Siyasi içerikli kitapları getirmeyeceksiniz’ dediler. Biz protesto ettik fuara katılmıyoruz. Biz daire başkanlarından böyle bir tepki görünce ‘Kesinlikle siyasi kitapları belediye başkanımız Mehmet Sekmen istemiyor’ diye kendileri paylaştılar. Biz de protesto için katılmıyoruz dedik kendilerine” diye konuştu. Atalay, eğer kitapları getirirlerse kendilerine ‘Biz gelip standınızdan kaldıracağız’ denildiğini anlattı ve şöyle devam etti: “Belediye başkanı müsaade etmiyormuş, ‘Ben bunlar yasaklı yayınlar değil. Yasak olan bir yayını biz zaten satmayız dedik. Bunlar Merdan Yanardağ’ın kitabı, Barış Pehlivan’ın İsmail Saymaz’ın kitabı bunlar. Ben kendilerine ‘ne hakla siz polis misiniz?’ diye tepki gösterdim.”

 

 

SAYMAZ: ERZURUM AÇIK FİKİRLİ BİR ŞEHİRDİR

 

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün ‘Kumbara’ başlığıyla gündeme getirdiği sansüre tepkiler gecikmedi. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin adını lekeliyor. Geçen sene İmamoğlu’na karşı linç, bu sene eleştirel yazar ve kitaplara sansür… Erzurum, onu yöneten belediye başkanından daha demokrat, özgür ve açık fikirli bir şehirdir” diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

AĞIREL: BUYURSUN YASAKLASIN

 

Gazeteci Murat Ağırel de yaptığı paylaşımda, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kırmızı Kedi Yayınevi yazarlarının kitaplarının fuarda olmasını yasaklamış! Sebep? Siyasi yayınlarmış! Sorarım size: Hangi yetkiyle, hangi mahkeme kararı ile kitaplarımızı yasaklıyorsunuz Sayın Başkan? Sayın Vali, Sayın Kaymakam sizin bilginiz var mı? Çağrımdır. Tam fuarın giriş kapısına imza standı açın ben gelirim ve okurlar ile buluşurum. Yasaklayabilen, engelleyebilen buyursun yasaklasın…” dedi.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

 

Uygulanan sansür nedeniyle Erzurum sosyal medya platformu X’de TT olurken, tepkilere rağmen Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden her hangi bir açıklama gelmedi. HABER MERKEZİ

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ 'KUMBARA' YAZISIYLA KONUYU GÜNDEME GETİRMİŞTİ-TIKLA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tebrizkapili 16 Mayıs 2024 11:20

    Yazıklar olsun.En muhalif insanların düşüncelerini bile söylemeye fırsat verilmelidir.senin doğrun sana benim doğrum bana.Ayrica farklı dillerde olmalı.Her anlamda malesef HIRSIZ var.

  • Dadas13 Mayıs 2024 15:23

    Erzurum typ alımlarında neden torpil dönüyor

  • Kemal beyaz13 Mayıs 2024 11:57

    Yollar rezalet fuara giden yolun devamı köy yolundan beter. Sular kirli ekmekler kğflü belediyenin işleri böyle iken birde kitap yasağı getiriyorlar yani okumayın eşşek olun hiçbir yolsuzluktan haberiniz olmasın koyun gibi olun diyorlar. Vatandaşa yasak koyamazsınız erkek gibi cesaretli olun çıkın karşısına

  • alihan önder12 Mayıs 2024 22:38

    komik şeyler. belediye başkanı kitaba savaş açmış. lütfen 2 metre yolları asfaltlayın bir kaldırım yapın bir hizmet yapın. yasaklama nedr eskiden chp yapıyormuş kınadığınız herseyi aynısını yaptınız. chp den beter oldunuz.

  • Bir vatandaş12 Mayıs 2024 18:41

    Yazıklar olsun. Bu kadar sığ görüşlü kişilerin şehri yönetmesine akıl sır erdiremiyorum.

  • Ali er12 Mayıs 2024 17:18

    Yasaklama nedir kitap yasaklanır mı tek adamlığın izleri 3 defa başkan seçerseniz işte böyle olur Erzurum halkı aklını başına alsın. Böyle şey olur mu hem fuarı Erzurum?un parasıyla yap hem adını Recep Erdoğan fuarı yap gemde yasaklama getir akp ye eksi puan getiren oyları düşüren bir adam bu