Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Kasım 2011 19:01

Kitaplar görme engelliler için dile geldi

Kitaplar görme engelliler için dile geldi
Erzurum`un Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesi tamamlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum`un Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesi tamamlandı. Kapanış kokteylinde görme engellilere proje kapsamında hazırlanan CD`ler, CD çalar, sesli saat, kalem ve not defteri hediye paketi olarak sunuldu.

Programa ev sahibi olarak Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Beyas Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ve çok sayıda görme engelli katıldı. Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesinin tamamlanması nedeniyle Dedeman SKİ Lodge otelde kapanış kokteyli düzenlendi. Projenin tamamlanması nedeniyle
düzenlenen toplantıda görme engelliler için hazırlanan CD`ler, CD çalarlar, sesli saat, kalemler, not defterleri paket olarak dağıtıldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ferhat Mergan, projeyle ilgili bilgi verdiği konuşmasında hizmetin yalnızca asfalt, kaldırım yapmak olduğunu söyledi. Mergan, "Yakutiye Belediyesi olarak; sosyal belediyecilik bizim için ayrı bir önem arz eder. Belediyecilik yalnızca asfalt atmak, park yapmak değildir. Halkın yaşamında yer alan her alanda olmak da Belediye hizmetleri arasında
yer alır. Kapanışını yaptığımız SODES projesi, görme engelli insanlarımız için yeni bir dünya olarak görülebilir. Kitaplar onlar için okundu, çocuklara masallar da unutulmadı. Sonra bunlar CD olarak çoğaltıldı. Proje kapsamında CD çalar ve sesli saatlerle birlikte şimdi kendilerine teslim edeceğiz. Başkanımız Ali Korkut, bu CD`ler için mikrofon başına geçmişti. Yaptığımız çalışmanın çok sayıda insanımızı sevindirecek olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

160 bin lira olan proje bedeline Yakutiye Belediyesi tarafından 106 bin lira ek finans sağlandı. Proje kapsamında kitapların okunmasında Belediye Başkanı Ali Korkut`un da seslendirmeleri bulunuyor. Proje ortakları arasında Atatürk Üniversitesi`nin İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Erzurum Beyaz Baston Görmeyenler Derneği`nin bulunduğu proje kapsamında çocuklar için seçilen masallar, Erzurum Bir İpek Yolu, Şehristan Evvel Zamanlar, Anma Toplantıları 2, Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed, Suların
Ötesi-Gülen Dadaş, Klasik Hikayelerden seçmeler isimli eserler CD`lere okundu. Bu CD`ler şimdi görme engelli yüzlerce vatandaşın kulağında, onlar için yeni dünyalar açıyor. Programda Gazi Sedat Aktaş hediyesini alırken ilgi odağı oldu. Ayrıca Ömer Faruk Bektaş isimli İlköğretim Okulu öğrencisi okuduğu kısa hikaye ile salondakilerin alkışını aldı.

Bu projelerin engelli insanlar için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, böylesi projeler sayesinde eli tutan, gözü gören insanların kendilerinin dışında da insanların olduğunu fark ettirdiğini söyledi. Gök, Valilik Proje Koordinasyon Merkezi olarak duyarlı projelerin her zaman yanında olduklarını kaydetti. Beyaz Baston Görmeyenler Dernek Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut`a teşekkür ederek çalışmaların engelli insanlar açısından önemine değindi.

Konuşmaların ardından hediyelerin dağıtımına geçildi. Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, Başkan Yardımcısı Engin Kocadağıstan paket halinde CD çalar, sesli saat ve çeşitli hediyelerden oluşan hediye paketini engelli vatandaşlara verdiler. 1000 kişiye hediye dağıtımı yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.