Erzurum Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 15:19

Kızının hakkını direk üstünde aradı!

Kızının hakkını direk üstünde aradı!
Erzurum'da Orman Bölge Müdürlüğü personeli Sinan Batıbeyi, kızının çalıştığı kurumda işe alınmamasına öfkelenerek, direk üstünde protesto gösterisi düzenledi. Batıbeyi, o anları sosyal medya hesaplarından canlı olarak da yayınladı.
Kızının hakkını direk üstünde aradı!

ERZURUM AJANS - Olay bu sabah 08:30 sıralarında Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde meydana geldi.

 

Orman Bölge Müdürlüğü'nde elektrikçi olarak görev yapan Sinan Batıbeyi'nin (50) kızı Ayşenur, Temmuz ayında gerçekleştirilen Orman Bölge Müdürlüğü personel sınavına girdi. Sınavda başarılı olan ve kurada ismi çıkan kızının kurum yöneticileri tarafından hakkının yenerek işe alınmadığını öne süren baba Sinan Batıbeyi, müdürlük bahçesindeki 30 metrelik direğe çıktı.

 

 

Elinde Türk bayrağı bulunan Batıbeyi sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan canlı yayın başlatarak takipçilerine protesto etmesinin nedenlerini anlattı.

 

Batıbeyi canlı yayın sırasında, “Herkes izlesin bunu. Bu zulmüme karşı herkes izlesin bunu. İzleyen herkes de paylaşsın bunu lütfen. Kendilerine bir çete kurmuşlar. Burada bir çete kurulmuş Orman Bölgede çete. Benim kızım kuradan çıktı sırf kız olduğu için almadılar. Ne iş gördüreceğiz. Ama kendilerinin olunca sorun yok. Bunu onların yanına koyacağımı zannettiler. Kendi adamları olunca var ya, hiç sorgu sual yok. Beni hem de tayinle tehdit ediyor ha. Seni sürerim, hadi sür şimdi. Bayrağın sallandığı her yer benim. Ama sizi o koltuğa  sanki yapıştırmışlar 404 ile he. Sanki yapanlar yapıştırmışlar koltuğa. Babasının koltuğu ora. Komisyon açılmadan Cuma günü benim haberim oldu kızımı kazandırmayacaklar. Ne zamana kadar bu zulme sessiz kalacağız. Bölge müdürünün şekeri varmış yanına gelmeyin” dedi.

 

 

Sinan Batıbeyi direğin tepesinde intihar girişiminde bulunduğu sırada kızı Ayşenur ise gözyaşları içinde aşağıya inmesi için babasına yalvardı. Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının 112 acile bilgi vermesi üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

Bir mesai arkadaşının ikna etmek için yanına çıktığı Sinan Batıbeyi, uzun süren çabalar sonucu aşağıya inmeyi kabul etti. Yanında polis memurları ve mesai arkadaşları ile birlikte kurum yerleşkesinden çıkan Sinan Batıbeyi, “Yazmışım yazılar ben de. Benle görüşmek istemiyor, ‘senle de görüşeceğim’ görüşelim. Bu eylem cuma günü olacaktı, cuma günü buraya gelmedi” diye bağırdı.

 

Batıbeyi, "Neden canınıza kıymak istediniz?" sorusuna ise "Kızım sırf kız olduğu için işe alınmadı. Komisyon başkanları var, onları kimse saymıyor. Yayınlayın bunu şahidim de var. Bu işi Salı günü öğrendim ki, kızı işe almayacaklar. Yahu yeter makamı devlet olarak kendilerine kullanıyorlar" dedi.

 

Sinan Batıbeyi önce sağlık kontrolü için ambulansa ardından da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. HABER MERKEZİ

 

O ANLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.