Bölge Haber Girişi : 04 Kasım 2009 13:27

KKEF Öğrencilerinden 'Aforizmalar' sergisi!..

KKEF Öğrencilerinden 'Aforizmalar' sergisi!..
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim elamanı Dr. Necmettin karabulut ve öğrencileri tarafından düzenlenen 'Görsel Aforizmalar' isimli resim sergisi, Kültür merkezi Sanat
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim elamanı Dr. Necmettin karabulut ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Görsel Aforizmalar” isimli resim sergisi, Kültür merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı. Koçak, Atatürk Üniversitesi’ndeki bütün fakültelerin birbiriyle yarış içerisinde olduklarına dikkat çekti ve “Bu çalışmalar bizi mutlu ediyor. Bilime olduğu kadar sanatsal faaliyetlere de verilen bu önem ve değer, sadece öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmiyor, aynı zamanda onların estetik zevklerinin derinleşmesinde de önemli bir rol oynuyor” dedi.
Bakü Devlet Üniversitesi’nin kuruluşunun 90. Yıl kutlamalarına katılmak üzere Azerbaycan’a gittiğini ve burada Türkiye’ye temsilen çağrılan on üniversite adına bir konuşma yaptığını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:“Atatürk Üniversitesi büyük bir üniversitedir. Biz Türkiye’de bir yarış içinde değiliz. Hedefimiz üniversite eğitiminde gelişmiş ülkelerin üniversiteleriyle yarışmak. Atatürk Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapmak öncelikli hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda Çin’den başlayarak, Uzakdoğu ve bazı Asya ülkeleri üniversiteleriyle ikili protokoller imzaladık. Aynı adımları Kafkas ülkelerinin üniversiteleriyle de attık. Azerbaycan’la daha yakın bir ilişki içindeyiz. Bu üniversitelerle ortak projeler yapmak, öğrenci değişimi sağlamak istiyoruz. Bunların temellerini atıyoruz. Atatürk Üniversitesi’ni komşu ülkelerin bir çekim alanı yapmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.”   
Açılışta konuşan KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım da konuşmasında, sanatsal faaliyetlerin önemi üzerinde durdu. Yıldırım, bilim ve sanat yoluyla yapılan sorgulamanın yeni bir şeyler üretmenin başlıca yollarından biri olduğunu sözlerine ekledi.
Serginin açılışına öğrenciler, öğretim üyeleri ile Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe’de katıldı.
Sergide öğrencilerin çok sayıda yapıtı yer alıyor. Sergi hafta sonuna kadar gezilebilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.