Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Mart 2016 14:30

Komşu Anadolu Lisesi'ne özel program

Komşu Anadolu Lisesi'ne özel program
Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi komşu ilçe Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik okulda bir program düzenledi.
Erzurumajans-Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi komşu ilçe Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik okulda bir program düzenledi.

Oltu Anadolu lisesi spor salonunda yapılan programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Oltu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Koçak, okullarını ziyarete eden Şenkaya Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Okul Müdürü Koçak, "Toplum kökleriyle ayakta duran bir çınardır. Bu çınarı ve meyve veren ağacı yaşatan da kökleridir. Kökler topraktan aldığı vitamin ve gıdalarla yeşerir, büyür, açar, olgunlaşır ve meyve verir. Toplumda meyve veren de sizlersiniz. Yani istikbalimizin teminatı olan siz gençlersiniz. Sizlerin sağlıklı, değerlerine bağlı, milletine faydalı birer genç olarak yetişmeniz okullarda aldığınız milli değerlerdir. Milli değerlerini almamış genler birer hiçtirler" dedi.

Daha sonra Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılan Oltu Anadolulu Lisesi Öğrencilere birer bere ve boyun atkısı hediye etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise okul öğrencilerinden Vedat Macit yaptı. Okul öğrencilerinden Musa Kaya'nın okuduğu "Oğul" adlı şiirin ardından İİlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Çanakkale" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan eserini Hilal Şimşek okudu.

Bu arada öğretmen ve öğrenciler hep birlikte "Kınalı Ali" adlı videoyu izlediler. Öğrencilerden Ahmet Hakan Oğuz'un okuduğu şiirden sonra okul öğrencileri "Ordunun duası" adlı şiiri farklı bir yorumla okudular.

Öğrenciler tarafından sahnelenen "Bir Nesil uyanıyor" adlı oyunun ardından daha sonra Şenkaya Anadolu Lisesinden gelen öğretmen ve öğrencilere Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri okul binası önünde yapmış oldukları ay yıldızlı bir resim hediye ettiler. Ziyaret sonunda Okul Müdürü Necati Koçak, Şenkaya Anadolu Lisesine iade-i ziyarette bulunacaklarını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.