Spor Haber Girişi : 23 Ocak 2019 16:15

Konaklı hayalet kayak merkezi oldu

Konaklı hayalet kayak merkezi oldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla bu yıl tesislerin ücretsiz kullandırıldığı Konaklı Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde hayalet kayak merkezine döndü.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla bu yıl tesislerin ücretsiz kullandırıldığı Konaklı Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde hayalet kayak merkezine döndü.



Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 2011 Universiade Kış Oyunları için 2009 yılında kurulan Konaklı Kayak Merkezi ‘kambur’ muamelesi görmeye başladı. Pist uzunluğu ve genişliğiyle ender görülen bir coğrafyaya sahip olan Konaklı’daki tesisler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla bu sezon ücretsiz olarak hizmete açıldı. Palandöken’de günlük 75 lira olan ski pass ücretini ödemek istemeyenlerin önemli bir alternatifi olan Konaklı, sezonun ilk haftalarında yoğun ilgi görürken, yarıyıl tatilinde adeta hayalet kayak merkezine döndü. Çünkü kayak merkezine giden yol kardan temizlenmemiş, pistler basılmamıştı.



YILLIK ZARAR 2 MİLYON

Yılda ortalama 2 milyon lira zarar ettiği bilinen Konaklı Kayak Merkezi’nde bugün rüzgâr olmamasına rağmen pistlerin önemli bir bölümünün kapalı olduğu görüldü. Açık olan pistlerde de güvenlik ağlarının bulunmaması dikkat çekti. Sadece tek araçlık bir geçişin olduğu karayolu nedeniyle vatandaşlar da tesislere ulaşamadı.



TURİZM OLMUYORSA SPORCULARA AÇIN

Yıllardır turizme açılması için ücretsiz arsa tahsisinin bile yapıldığı kayak merkezine hiçbir yatırımcının sıcak bakmadığı bilinirken, kayak camiası merkezin tamamen sportif amaçlı olarak kullanılmasını istedi.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cihat 01 Ocak 1970 02:00

    Palandökeni aktif kullandık kaldı çorak ve fırtınalı Konaklı..hedef 1 milyon turist gelmiyor mu konaklıya..bu nasıl hesap hergün 2 bin farklı kişi gelse bile 3 ayda 180 bin kişi yapar:))

  • Kara 01 Ocak 1970 02:00

    Yılın büyük bölümü tipi rüzgar nedeniyle kapalı zaten pistleri. Oraya bu tesisi yapana kadar palandökene harcansaydı keşke zamanında bu kadar emek.

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu haber için tek kelime ile TEBRİKLER

  • Dündar Yiğit 01 Ocak 1970 02:00

    Ya ne olacaktı,dolup taşacakmıydı sanki?