Erzurum Haber Girişi : 17 Mart 2015 12:42

Koop-İş Sendikası'ndan 18 Mart mesajı

Koop-İş Sendikası'ndan 18 Mart mesajı
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin100. Yılı ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Erzurumajans-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin100. Yılı ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Toğrul, "Çanakkale zaferi yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biridir. Dünya; Çanakkale Zaferi'nde, Türk insanının vatanına karşı bağlılığına, cesaretine ve yurdunu savunmak için gösterdiği onurlu direnişe şahit olurken, Mustafa Kemal gibi büyük bir komutanın gücünü de kabul etmiştir. Çanakkale Savaşları tüm dünyanın şahit olduğu şehit ve yüz binlerce gazi ile kazanılmış bir zafer, aziz vatanımıza kastedenler için büyük bir hezimetin yaşandığı, adeta tarihin yeniden yazıldığı en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu zafer, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici bir kahramanlık destanıdır. Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir.

Çanakkale Zaferi; tarihin kaderini değiştiren, Türk'ün şan ve şerefini yücelten, vatana sevgi duygusunu geliştiren ve orada savaşanları kahramanlaştıran görkemli bir destandır. O mahşeri günde bu büyük destanı yazanlar, bundan sonra yine Kurtuluş Savaşında tüm Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, yine vatanın bölünmez birliğinin muhafazası uğruna terörle mücadelede, vatan, millet, bayrak uğruna yüce milletimizin kahraman evlatları olarak hayatlarını ortaya koydular. O kahramanlara şükran ve minnet borçluyuz. Bu inanç ve düşüncelerle üyelerimizin ve Yüce Milletimizin Çanakkale Zaferi'nin100. yılını ve Şehitleri Anma Günü'nü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.