Erzurum Haber Girişi : 07 Mart 2015 20:30

Koop-İş sendikasından Kadınlar Günü kutlaması

Koop-İş sendikasından Kadınlar Günü kutlaması
Koop-İş sendikası Erzurum şube başkanı Tarık Toğrul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Palandöken Hastanesinde görev yapan hemşirelere gül dağıttı.
Erzurumajans-Koop-İş sendikası Erzurum şube başkanı Tarık Toğrul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Palandöken Hastanesinde görev yapan hemşirelere gül dağıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Palandöken Hastanesi'nde görev yapan hemşirelere, Koop-İş sendikası Erzurum şube başkanı Tarık Toğrul tarafından gül dağıtıldı. Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden bayanların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu ifade eden Toğrul, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların ve annelerin daima özverinin, sevginin ve yetiştirdikleri nesillerle zengin medeniyetin oluşum kaynağı olduğunu söyledi.

Tarık Toğrul, "8 Mart, 1910 Yılında Kopenhag'da toplanan II. Uluslar arası Kadın Kongresinde yapılan bir öneriyle, "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlamıştır. 1975 yılından bu yana Birleşmiş Milletler kararı ile "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutluyoruz. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin ve yetiştirdikleri nesillerle zengin medeniyetimizin oluşum kaynağı olmuşlardır. Bizim medeniyetimizin inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyüktür. Bir toplumun medeniyet düzeyi, insan haklarının ayrılmaz en önemli parçası olan kadın haklarına verdiği değerle ölçülmektedir. Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Eşitlik, hak ve özgürlükler, yasal düzenlemeler ve uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınmış olsa da, kadınların özellikle siyasal katılım ve işgücü alanlarında yeterince yer alamamaları, hâlâ büyük bir eksiklik olarak önümüzde durmaktadır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarının arttırılması, onların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ve ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, ülkemizin öncelikleri arasında olmalıdır. Koop-İş sendikası olarak kadınların potansiyel gücünün toplum kalkınması için harekete geçirilmesi için toplumsal bilince katkı sağlama çabalarımızı sürdüreceğiz. Kadınların toplum içinde her bakımdan eşit şartlara sahip olduğu, siyaset, sivil toplum ve sosyal hayatta daha etkin yer aldıkları günlerin bir an önce gelmesini diliyor, Başta kadın üyelerimiz ve tüm çalışan kadınlar olmak üzere, bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz." Dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.