Siyaset Haber Girişi : 21 Mart 2012 15:30

Korkut'tan Ak Parti'ye hizmet turu

Korkut'tan Ak Parti'ye hizmet turu
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve yönetime çalışmaları hakkında bilgi turu yaptırdı.
Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve yönetime çalışmaları hakkında bilgi turu yaptırdı. Görsel sunumla parti yöneticilerini bilgilendiren Korkut, kentsel dönüşüm projeleri ve belediyenin geldiği noktayı anlattı. Göreve başladıklarında bütçenin yüzde 93'ünün personel giderlerine gittiğini anlatan Korkut, yaptıkları çalışmalar sonrasında belediye bütçesinin yüzde 85'inin hizmet ve yatırımlara aktığını söyledi. İl Başkanı Murat Kılıç ise çalışmalardan halkın olumlu yansımalarına şahit olduklarını belirterek "Başkanımızın başarısı, aynı zamanda bizimde başarımızdır" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl binasında İl Başkanı Murat Kılıç ve Ak Parti İl Yönetimine çalışmalarıyla ilgili görsel sunum yaptı. Mart 2009'dan 2012'ye Yakutiye ilçe Belediyesinin serüvenini görsel şölen eşliğinde anlatan Korkut, önce ekonomik disiplinin sağlandığını, ardından hizmetlerin adeta hızla aktığını anlattı. Korkut, göreve başladıklarında belediye bütçesinin yüzde 93'ünün personel giderlerine gittiğini hatırlatarak "Bugün artık belediye bütçemizin yüzde 85'i hizmet ve yatırımlara akmaktadır. Mali disiplini sağladık, yatırımlarımız göz dolduruyor" ifadelerini kullandı. Belediye hizmet binası iç ve dış mekanlarda yaşanılan değişimden Yakutiye Kent Meydanına bir dizi hizmetini görsel sunumla aktaran Korkut, kentsel dönüşüm ile şehrin talih ve tarihini değiştirdiklerini söyledi.

ŞEHRİN BÜTÜNCÜL FOTOĞRAFINI GÖRMEK

Ali Korkut, Erzurum'un en önemli sorununun çarpık yapılaşma olduğunun altını çizerken, yapılacak kentsel dönüşüm projelerinin bütüncül açıya sahip olması gerektiğini belirtti. Korkut, "Biz kentsel dönüşüm projesi hazırlarken resmin tamamına bakarak çalışma yapıyoruz. Bir yerde kentsel dönüşüm yapıyorum diye kadük ve güdük işlere kalkışılmamalı. Bu mevcut sorunu büyütmek hatta yeni sorunlar açmak anlamına gelir. Biz kentsel dönüşüm yapıyoruz ve yalnızca kamulaştırma adına şehre 80 milyon lira civarında bir para girişi sağladık. Yakutiye Beledeyesi olarak Erzurum'un her alanına katkı sağlıyoruz. Yıkarkende yapıyoruz. Biz şehrin silüetini değiştirmeye, ekonomiyi geliştirmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

KILIÇ, BAŞARI BİZİ MUTLU EDİYOR

Sunumun ardından parti yöneticileri tarafından Başkan Korkut'a çeşitli sorular yöneltildi. Özellikle kentsel dönüşümün takdir topladığı sorulardan ortaya çıkarken İl Başkanı Murat Kılıç, Ali Korkut'un yaptığı çalışmalarıyla parti olarak kendilerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Murat Kılıç, belediye başkanlarının başarılarının Erzurum'da Ak Partinin halktan alacağı memnuniyetini artıracağını da belirterek belediye hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Kılıç, "Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum'da da başarılı işler yapıyoruz. Diğer belediye başkanlarımızın da güzel çalışmaları var. Ali Korkut'un kentsel dönüşümde yaptığı işlerin geri dönüşünü halktan alıyoruz. Kimsenin bir şikayetiyle karşılaşılmadan yüzlerce ev yıktılar, yüzlerce insanla muhatap oldular ancak bir sorun yaşatmadılar. Bunlar önemli şeyler. Biz bunların farkındayız. Bunları söylerken birde Başkanımıza buradan çağrı yapmak istiyorum, sosyal konut konusunda da kafa yorsunlar ve gelir seviyesi düşük kesimleri kapsayacak konut düşünsünler. Belirli gelir gruplarında olan insanlarımızı kapsayacak geniş çaplı bir çalışma olursa, her kesimi kapsayan güzellikleri sergilemiş oluruz. Sosyal konutu ben önemsiyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.