Sağlık Haber Girişi : 01 Aralık 2020 17:27

Korona konusunda bir iyi bir de kötü haberim var!

Korona konusunda bir iyi bir de kötü haberim var!
Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgınında iki haftadır hafta sonları akşamları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının faydası oldu mu?

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgınında iki haftadır hafta sonları akşamları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının faydası oldu mu? Bir-iki gündür kafamda bu soru vardı ve merakımı gidermek için İl Sağlık Müdürü Dr.Gürsel Bedir’i aradım. Elbette ki bu konuda en aydınlatıcı açıklamayı ancak o yapardı zaten. ‘’Sokağa çıkma kısıtlamasının elbette ki faydası var’’ diyen Dr.Gürsel Bedir, bu konuda bir iyi bir de kötü haber verdi, sizlerle paylaşayım istedim. 

 

Dr. Bedir, ‘’Herşeyden önce şunu söyleyeyim ki vaka sayısında bir artış sözkonusu olmadı. Bu iyi haber’’ dedi. Müdür beye ‘’kötü haber ne?’’ diye sorduğumda da şu cevabı veriyordu: Kötü haber de şu, günlük vaka sayısında değişim yok. Bir azalma da  olmadı ve sayılar aynı oranda devam ediyor! Anlayacağınız korona konusunda Erzurum’da pek değişen bir şey yok ve şu an itibariyle vaka sayısı artmıyor diye sevinsek iyi olacak.

 

Bu arada aldığım bilgiye göre merkezde Yakutiye, ilçelerde de Oltu, Horasan ve Hınıs, diğer ilçelere göre hasta sayısının en fazla olduğu yerler. Şu an için Erzurum’da toplam 50 entübe hastasının bulunduğunu da belirtip,  bu pek de hoşunuza gitmeyen mevzuya son noktayı koyayım. Tabi maske, mesafe ve hijyen uyarılarımızı da eksik etmeden..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.