İlçeler Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 17:03 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 17:06

Koruyamadığı makamdan alındı...

Koruyamadığı makamdan alındı...
Sendika başkanını koltuğuna oturtup makam odasında toplantı yaptıran Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer istifa ettirildi.

Erzurumajans-Sendika başkanını koltuğuna oturtup makam odasında toplantı yaptıran Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer istifa ettirildi. Ülkede gündem olan olay, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkmıştı. 

 

 

Erzurum’un Hınıs ilçesinde ilçe milli eğitim müdürünün makam odasında bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantı yapan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf, tartışmalara neden oldu.

 

Ne için yapıldığı anlaşılamayan toplantı sırasında, sendika başkanı ilçe milli eğitim müdürünün makam koltuğunda oturup ilçe müdürlerini hizaya çekmişti. Ortaya çıkan skandal fotoğraf,  sendika başkanlarının milli eğitimde söz sahibi olduğu ve makam koltuklarını bile ele geçirdiği yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

 

 

 

Bu görüntülerin ardından Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, konuya dair soruşturma açtı. Makam koltuğunu sendika başkanına sunan Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Bahadır Üzer, istifa ettirildi.

 

Not almak için oturdum

 

Bir süredir Erzurum’un İlçe Milli Eğitim Müdürleri bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin tespiti için toplantılar yaptıklarını belirten Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek kesinlikle makam gaspı diye bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Pusula’ya konuşan Karataş, “ Yaşananlardan üzgünüm, bizler eğitim camiasının sorunlarını çözmek için sahada görev yapıyoruz. İlçe müdürleri ile de toplantılar yaparak sorunların çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunuyoruz. Söz konusu olayda okulun toplantı salonu olmadığı için ilk resimde göründüğü gibi müdür beyin makam odasında toplandık. Not almakta güçlük çektiğim için sayın müdür masasını kullanabileceğimi söyledi. Bende makama oturarak notlarımı aldım. Durum bundan ibaret” diye konuştu.

 

Sevda GÜNEŞ İNCESU/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ethem Suphi 26 Kasım 2020 00:21

    İlçe müdürü kadar sendika başkanı da sorumludur. Bir makama oturulamatacağını daha öğrenmeden nasıl başkan olmuş. Sendika başkanı da buna sebep olduğu için istifa etmesi doğru ve ahlaki olur. Yoksa sendika başkanı ile artık aynı kareye kimse gitmek istemez.

  • Alper AKKAYA 25 Kasım 2020 23:18

    Bu görüntüler çok tepki çektiği için milletin gazını almak için ilçe milli eğitim müdürünü görevden almışlardır. Ama uzun sürmez, görevden alınan bu ilçe milli eğitim müdürüne yakında başka bir kaymaklı görev verirler. Hepsi birbirinin adamı nasıl olsa. Adı geçen sendika, sendikacılık falan yapmıyor. Çıkar, menfaat, torpil işleriyle uğraşıyor. Kimse kendini kandırmasın. Biraz omurgalı olun ve öğretmenlerin sorunlarına yoğunlaşın.

  • Cem V KARA 25 Kasım 2020 16:26

    Memur sendikaları ve onların doğurduğu sendika ağaları bu ülkenin başına açılmış en büyük beladır. Kendi kendini ifşa eden bu görüntüler devede kulak. Kamu çalışanları arasında cenaze hizmetlerinde bile kendi sendikasından olmayanların yakınlarının vefatını duyurmamaya kadar işi götürdürler. Adamcılık,eyyamcılık kadro tahsisi gibi diğer unsurları cümle alem biliyor zaten. Kamu kaynağından sendika aidatı ödenirse, bu ağalarda ahbap çavuş ilişkisi ile sendikaya üye toplarsa oluşan bu kalabalık elbette büyük problemlere gebe. Sendika toplanmış mış da sorunları görüşmüş de yok not alamış da . Mış mışda mış mış. Bunlar kamu kaynaklarını hımır hımır yiyen güruh ya. Ne zaman dur denecek. Ne zaman?

  • Hikmet İlhan 25 Kasım 2020 10:48

    Böyle ahlaksız sendikacılar olursa bu eğitim bir adım ileri gitmez.Türk memuru bu yalaka senden kurtulması gerekir.

  • adem 24 Kasım 2020 19:51

    Esas bu makamı bu hale düşüren sendika başkanı istifa etmeli