İlçeler Haber Girişi : 20 Temmuz 2015 14:15

Koşapınar'da festival coşkusu

Koşapınar'da festival coşkusu
Erzurum'un Aşkale İlçesine bağlı Koşapınar Köyü'nde düzenlenen piknik şöleni etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurumajans-Erzurum'un Aşkale İlçesine bağlı Koşapınar Köyü'nde düzenlenen piknik şöleni etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen piknik etkinliğinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Köy'e ait Değinmenbaşı mevkiinde düzenlenen programa Erzurum'dan ve Türkiye'nin bir çok ilinden gelen yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Değirmenbaşı mevkiinde kurulan çadırlarda piknik yapan binlerce Koşapınarlı baba ocaklarında yakınları ile hasret giderdi, anılarını yeniden yaşadı.

Koşapınar Köyü Muhtarlığı, Koşapınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Erzurum Şubesi ve İstanbul Şubesinin ortaklaşa organize ettiği programa Aşkale Kaymakamı M.Fırat Taşolar, Belediye Başkanı Enver Başaran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı M.Deniz Işılar, Aşkale Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Polat, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Alkan, İlçe Belediye Meclis üyesi Selim Şahin, İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Koşapınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Erzurum Şube Başkanı Haydar Unus, İstanbul Şube Başkanı Ali Tutar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törede konuşan Köy muhtarı Osman Atalay, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen etkinliği önümüzdeki yıllardan itibaren geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Haydar Unus ve Ali Tutar ise, birlik ve beraberliği pekiştirmek adına düzenlenen bu tür etkinliklerin örnek olmasını isteyerek, etkinliğe Erzurum'dan ve Erzurum dışından katılan, destek veren tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Koşapınarlıların hem ilçede hem de köylerini her yerde layıkıyla temsil ettiğini belirterek, böylesine anlamlı bir etkinliğe katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

İlçe Kaymakamı M.Fırat Taşolar ise yeni görevi nedeniyle ayrılmaya hazırlandığı ilçede çok mutlu olduğunu belirterek, "Koşapınar ve Aşkale her zaman gönlümüzde ayrı bir yere sahip olacak" diye konuştu.

Erzurum Bar ekibinin gösterisinin ardından şiir dinletisi programı ve yerel sanatçıların konser programı ile devam eden etkinlik gece geç saatlere kadar devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.