İlçeler Haber Girişi : 11 Şubat 2015 16:42

Köylülerin kar çilesi

Köylülerin kar çilesi
Erzurum'un Oltu ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında mahsur kalan araçların imdadına Özel İdare Oltu Şube Şefliği ekibi yetişti.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında mahsur kalan araçların imdadına Özel İdare Oltu Şube Şefliği ekibi yetişti.

Kar nedeniyle Oltu'nun 55 mahallesinin yolu ulaşıma kapandı. Oltu'ya bağlı Çayüstü mahallesi sakinleri araçları ile çıktıkları yolda mahsur kalırken Erzurum Büyükşehir Belediyesi Oltu Şefliği karla mücadele ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucu mahalle yolları saatler sonra ancak ulaşıma açılabildi. Bu arada taşımalı eğitim yapan okul servisleri yolda mahsur kalırken öğrenciler araç içerisinde ısınmaya çalıştı. Yolda mahsur kalan Çayüstü mahallesi sakinlerinden Durak Polat, yıllardır her yağan kar sonrası bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek mahallelerinin yolunun bir türlü düzeltilemediğini ifade etti.

Yazın çamur kışın yağan kardan ötürü hemen her yıl aynı sorunu yaşadıklarını dile getiren Durak Polat, "Bu köy hattındaki yollarımız dar ve çok virajlı. Rampası fazla olduğu için yazın yağmur yağınca çamurdan kışın kardan bu yolu araçlarımızla çıkamıyoruz. Her seçim dönemi bu yolumuzun yapılacağına dair söz veriliyor, ancak yapılmıyor. Bize de yazık, günahtır" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Köy yolunun her seçim dönemi öncesi asfalt yapılacağı sözünün verildiğini aktaran yolda kalan vatandaşlar, "Bu soğukta saatlerdir yolun açılmasını bekliyoruz. Taşımalı eğitim yapan okul servisleri ile birlikte 8-10 araç yolda kaldık. Bu yıl Mayıs ayında bu yolun yeniden yapılacağını söylediler. Bakalım yapılacak mı? Gerçekten mağdur durumdayız" şeklinde konuştu.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Oltu Şantiye Şefliği ekipleri, gece boyunca yoğun bir mesai harcayarak kardan kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürdü. Ekibin başı Hüseyin Acar, yoğun kar yağışının ardından kapanan 55 mahalle yolunun bu sabah itibarıyla ulaşıma açıldığını söyledi.

Öte yandan Erzurum'un Karayazı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.