Spor Haber Girişi : 22 Ekim 2021 15:33

Kritik maçta hakem kuşkusu!

Kritik maçta hakem kuşkusu!
MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın 10. Hafta maçlarını yönetecek olan hakemleri atamasının hemen ardından istifa etmesinin yankıları sürüyor.

ERZURUM AJANS - Nurullah PALA / Erzurumspor, Samsunspor müsabakasına atanan  Adana Bölgesi hakemi Caner Ak’ın atanmasından duyduğu kuşkuyu yayınladığı bildiri ile tüm kamuoyuna duyurdu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı’nın istifası futbol kamuoyunda deprem etkisi yarattı.

 

MHK Başkanı Tatlı’nın istifa etmeden önce 10. Hafta maçlarını yönetecek olan hakemleri açıklaması ve Erzurumspor’un kritik Samsunspor ile oynayacağı müsabakaya Adana Bölgesi hakemlerinden Caner Ak’ı ataması tepkilere neden oldu.

 

Mavi-beyazlı kulüp, yayınladığı bildiri de orta hakem Caner Ak’ın kritik Samsun maçına atanmasından duyduğu kuşkuyu tüm kamuoyu ile paylaştı.

 

BB Erzurumspor Kulübü, ‘Değerli Futbol Ailemiz’

Başlığı altında yayınladığı bildiri de şu ifadelere yer verdi:

 

“Öce MHK üyesi Metin Tokat’ın istifası, ardından MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın istifası sonrası yaşanan süreçleri dikkatle takip ediyoruz.  Bu hafta oynanacak müsabakaların atamaları yapıldıktan sonra istifa kararının alınması şaşırtıcı bulmakla beraber ligin 10. Haftasında deplasmanda karşılaşacağımız Samsunspor müsabakasına iki yıldır maçlarımıza verilmeyen Caner Ak’ın atanmasını da ayrıca şaşırtıcı buluyoruz. Bilindiği üzere Caner Ak, Adana bölgesinden ve kritik bir Adanaspor maçı öncesi müsabakamızı yönetmişti.  Bu maçta penaltımız atlanmış ve hocamız Erkan Sözeri kırmızı kartla cezalandırılmıştı.  Bu şekilde sıkıntılı geçen bir maç sonrasında yeniden Caner Ak’ın Erzurumspor’umuzun sezonun en kritik maçlarından biri olan Samsunspor maçına atanması camiamıza geçmişte yaşadığımız o sıkıntılı müsabakayı hatırlatmıştır.  Türk Futbolu adına görev yapan herkesin başarılı olmasını istediğimiz gibi hakem arkadaşlarımızın da başarılı olmalarını istiyoruz. Bu karşılaşmada da hakem Caner Ak’ın adaletli bir maç yöneteceğine inanmak istiyoruz. Yıllardır maç öncesi, maç sonrası yaptığımız açıklamalardan da anlaşılacağı gibi yaşadığımız travmatik hakem hataları sebebiyle, kişilerden ziyade mantık değişimi, şehir, kulüp ve başkan değil, kuralların ön planda olması; lobisi güçlü olanın değil, sahada alın teri dökenin hakkını alması, mücadele edenin, isteyenin, futbolun gereklerini yerine getirenin kazanması bizim tek dileğimiz olmuştur. Böyle de devam edecektir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezonda bazı maçlarda ‘Hakem Kararlarından’ canı en fazla yanan kulüplerden biri olarak bu istifaların ardından yeni göreve başlayacak MHK’nin başarılı olması için Türk Futbolu adına her türlü desteği vereceğimizi belirtiyor, yeni başkan ve yönetiminin futbolumuza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Adalet Türk Futbolunun Kurtuluşu olacaktır.”

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.