Kritik viraj hasarsız geçildi

İlk on bir ler açıklandığında BB Erzurumspor'un karşılaşmaya 4-3-3 sistemiyle başlayacağını gösterdi. Ancak 3'lü orta saha da oynayacak isimlerden Taylan, Abdülkadir ve Scuk'un aynı tarz adamlar olması ve öne oynama özelliklerinin olmamaları BB Erzurumspor'un favori konumunu biraz olsun aşağı çekiyordu. 

Karşılaşma başladığında Mavi Beyazlı ekip topa sahip olan taraf ve oyunu üçüncü bölgede oynamaya çalışan taraf oldu. Ancak bahsettiğimiz gibi orta sahanın defansif oluşu hücumda bütün yükün Burhan ve Hamza'nın üzerine kalmasına neden olurken özellikle Hamza zaman zaman kalitesini konuşturarak takımına pozisyon zenginliği kazandırdı. 

Denizlispor'un  penaltı golü sonrası BB Erzurumspor'un  buna Hamza'yla çok çabuk cevap vermesi maçın oyun anlatımda dönüm noktasıydı. Eğer gol gecikseydi ev sahibi ekip adına işler daha da sıkıntılı olabilirdi.

İkinci yarıda ise zayıf rakibi karşısında oyunun kontrolü tamamen BB Erzurumspor'daydı. Sıkışan oyunda duran top sonrası gelen golün ardından ev sahibi ekibin işi iyice kolaylaşırken bu ligin en zayıf kadrolarından birine sahip olan Denizlispor oyun disiplininden erken kopunca fark geldi.  Ve böylelikle BB Erzurumspor adına bu kritik viraj hasarsız geçilmiş oldu. 

Erhan Çelenk sahnede...

Erhan geçtiğimiz iki sezondur attığı gollerin yanı sıra şampiyonluk gollerini atan isim olarak Erzurum'da adını unutulmazlar arasına yazdırdı. Dün o Erhan özellikle ikinci yarıda oynadığı futbolla göz dolduran isimdi... Hücumda çizgiye bağlı kalmayarak içeri katedişleri ve top ayağındayken insiyatif alması kalitesine yakışır şekildeydi. Bu güzel futbolunu birde golle süslemesi oyundan çıkarken tüm stadyumun ayakta alkışlamasına sebep oldu. 

(Demekki haftalardır Erhan'a şans verilmeli derken haksız değilmişiz)

Alınan bu üç puan takıma özgüven kazandırırken puan tablosu anlamında da  ilerleyen haftalarda değeri daha fazla ortaya çıkacak olan bir galibiyet... 

Ancak...!!!

Bugün bu skor çok daha farklı bile olsa özellikle kendi evinde ki maçlarda üçlü defansif ortasaha ile oynamamalıdır. Çünkü bugün rakip vasattı. Ancak yarın biraz daha dişli bir rakip sizi kendi yarı sahanıza hapsederek futbol oynamanızı engeller. Zaten üretmekte zorlanan bir takım olarak bu sistem de istediğinizi almanız mucize olur..

O yüzden biz baştan naçizane fikrimizi söyleyelim de sonra skora göre konuşan olmayalım... 

Bu arada karşılaşma 1-1 iken  Burhan'a verilmeyen penaltı skandal...  

Ya karşılama o skorla bitseydi ve  Erzurum puan kaybetseydi? 

Yazık değilmi o kadar emeğe ? 

Bu kadar basit olmamalı... 

Penaltı nasıl olur sorusunun cevabı bu pozisyonda gizliyken hakemin bunu görememesi maalesef hakemlerin durumunu özetliyordu zaten...

Bu arada 3000 yıllık devlet geleneğimizin son parçası olan Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.