Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Şubat 2012 19:24

Kuaförlükte yeni bir akımın öncüsü oldu

Kuaförlükte yeni bir akımın öncüsü oldu
1978 yılından beri sanatını icra eden ve 16 yıldır da Erzurum Devlet Tiyatrosu (ET)’de görev yapan Kamil Özbek, kuaförlük sanatına yeni bir dizayn getirdiklerini ve yeni bir akım başlattıklarını söyledi.
Erzurum Ajans-1978 yılından beri sanatını icra eden ve 16 yıldır da Erzurum Devlet Tiyatrosu (ET)’de görev yapan Kamil Özbek, kuaförlük sanatına yeni bir dizayn getirdiklerini ve yeni bir akım başlattıklarını söyledi.
Ankaralı olan ve 16 yıldır Devlet Tiyatroları’nda görev yapan Kamil Özbek, kuaförlük ve makyaj konusunda yeni bir akımın öncülerinden biri oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde bir çok kesimden katılanlara saç, makyaj ve kıyafet konusunda hizmet verdiğini ve tecrübelerini aktardığını belirten Kamil Özbek, kuaförlük sanatından farklı olmalarının yönünde bu üç etkenden kaynaklandığını belirterek, “Bizi kuaförlük sanatından farklı kılan taraf, saç, makyaj ve kıyafet. Biz üçünü birleştiriyoruz” dedi. 1978 yılından beri bu işi yaptığını ve 16 yıldır da Devlet Tiyatroları’nda görev yaptığına değinen Özbek, kendisinin yaptığı sanatın, Kuaförlük sanatına yeni bir akım ve taze bir kan getiren bir sanat dalı olduğunu söyledi.

ÖZBEK’İN AÇIKLAMASI

Özbek, “Kuaför salonlarına gelen müşterilerime kakül kesmede, takma kakül takılarak istedikleri zaman kakül kullanma şansı verme kısa saçlarda istedikleri şekil yüksek, fantezi, topuzları yaptırma şansı verme, arzu ettikleri saç modellerini saçları buna imkan vermesede protez saçlarla isteklere cevap verme sanatıdır. Bu sanatı, makyajlarda da uygulamak bu makyajda kişilerin burun, kaş, kirpik, çene şekillerini makyajla sergilendirip değişme sanatıdır. Günümüzde porselen makyaj isteyen müşterilerimin normal makyaj ürünü olmadığını bu makyajın havalı fırçayla yapıldığını öğretmektir. Bunların hepsini birleştirdiğimde tiyatro, opera, sinema, tv, podyum makyaj ve saç dizayn sanatı olmuş oluyor. Buda kuaförlük sanatına bir ayrıcalık veriyor. Kursumuzda saç, protezlerin hazırlanışı bunlar, postij (akıllı saç) keratin ve boncuk, peruk, kel protez, bıyık, sakal, yapımı ve saça uygulama her türlü makyaj çeşitleri yurt içi ve yurt dışında uygulamaların bire birini burada öğretmek” diye konuştu.

KURSİYERLERE TECRÜBESİNİ AKTARIYOR

Gençlik Merkezi’ne gelen kursiyerlere tecrübelerini aktaran Kamil Özbek, kursiyerlere uygulama da yaptırıyor. Fakülte öğrencilerinin yanı sıra Erzurum’da kuaförlük hizmetleri veren esnafa da saç, makyaj ve kıyafet konusunda kurs veren Özbek, gördüğü ilgiden ise bir hayli memnun. Amacının kursiyerlere tecrübelerini aktararak, onların iyi birer meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğuna işaret eden Kamil Özbek, “Kursiyerlerimiz arasında hem erkek, hem de bayanlar bulunuyor. Üniversite öğrencileri de mevcut. Ayrıca öğrenci, ev hanımı, çalışan, her kesimden insan var. Amacımız her kesime hitap etmek ve onları meslek sahibi yapmaktır” dedi.
İ
şini severek yaptığını ve bir hobi olarak gördüğüne işaret eden Kamil Özbek, “Ankaralıyım. 1978’ den buyana bu sanatla uğraşıyorum 1982’de Ankara kuaförler odasından diplomamı aldım 16 yıldır Erzurum’dayım. Amacım bu sanatı Erzurum’da en üst seviyeye gelmesinde katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.