İlçeler Haber Girişi : 21 Haziran 2020 13:00

Küçük Muhammet'i çiğneyip kaçtı, ailesi isyan etti

Küçük Muhammet'i çiğneyip kaçtı, ailesi isyan etti
Erzurum’un Çat İlçesi’nde yolun karşısına geçmek isteyen Muhammet Sait Tanas’a çarptıktan sonra kaçan ve ölümüne sebep olan sürücü Erhan A. serbest kaldı. Küçük Muhammet’in ailesi isyan etti.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Olay 18 Haziran Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Çat İlçesi’ne bağlı Yukarı Çat Köyü girişindeki kavşakta meydana geldi. Hayvanların yanına gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 13 yaşındaki Muhammet Sait Tanas’a Erhan A. (46) yönetimindeki 07 plakalı otomobil çarptı.

ÇARPTI KAÇTI

Aşırı hızlı olduğu iddia edilen sürücünün çarptığı ve metrelerce sürüklediği küçük Muhammet ağır yaralanırken, sürücü Erhan A., hızla olay yerinden kaçtı. Bu sırada yakınları tarafından Çat Devlet Hastanesi’ne götürülen Muhammet Sait Tanas yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Küçük Muhammet geçen Cuma günü gözyaşları arasında köyde toprağa verildi.

SERBEST KALDI

Olay günü akşamında Erzurum’da polise teslim olan otomobil sürücüsü Erhan A. ise gözaltına alındı. Bir geceyi nezarethanede geçiren sürücü, Cumhuriyet Savcısının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme sürücü Erhan A.’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

BU NASIL ADALET?

Evlatlarının ölümüne sebep olan sürücünün serbest kalmasıyla yaşadıkları acının ikiye katlandığını söyleyen 4 çocuk babası Dursun Tanas, “Ne konuşacak halimiz, ne söyleyecek sözümüz var. Yavruma kıydı şimdi elini kolunu sallayarak geziyor. Bu nasıl adalet?” dedi.

AVUKAT: İTİRAZ EDECEĞİZ

Yaşanan olayın aileyi perişan ettiğini belirten avukat Serkan Tanas, “Küçük Muhammet aynı zamanda benim yeğenim. Ölümlü bir olayda sürücünün serbest kalması hepimizi derinden yaraladı.  Yavaşlaması gereken yolda tüm işaretler varken kavşağa hızla girip bir çocuğu öldüren ve olay yerinden hemen kaçıp ölüme terk eden kişinin serbest bırakılmasını vicdanımız kabul etmiyor. Tutuklanması ve gereken cezayı alması için hukuki olarak tüm girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yasemin eşsiz 01 Ocak 1970 02:00

    Canımız gitti en kısa zamanda adaletin tecelli edeceğini umut edip sabırla bekliyoruz

  • Oğuz kılıç 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun rabbim ailesine sabır versin bir çatlı olarak konuşuyorum çarparak kaçmadı ve serbest bırakılması resmen içleri acısı Allah göstermesin birdaha bizim başımıza gelse biz onu da toprağa verirdik acımız diner di yoksa yaşamayız tanaslar olarak açılarının dindirmesi için devletten gereken cevabı istiyoruz cezası serbest bırakması yanlış karar

  • TANAS1907 01 Ocak 1970 02:00

    M.SAİT KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK, YÜREĞİMİZ YANDI. BU NASIL ADALET HAKİM BEY?

  • TANAS2525 01 Ocak 1970 02:00

    CİĞERİMİZ YANDI, ADALET ADALET ADALET

  • mtanas25 01 Ocak 1970 02:00

    Adalet istiyoruz ve sabırla bekliyoruz...

  • MEHMET TANAS 01 Ocak 1970 02:00

    GENCECİK KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK ACIMIZ BÜYÜK ELBETTE AMA ASIL BİZİ KAHREDEN HABER BU MASUM KARDEŞİMİZE ÇARPIP KAÇAN VE ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KATİLİN SERBEST BIRAKILMASI OLDU. ACİL OLARAK ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ. UMARIZ EN YAKIN ZAMANDA HATADAN DÖNÜLÜR VE BU CANİ TEKRAR GÖZALTINA ALINIR. ACILI AİLEMİZE TEKRAR BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUM.

  • Ömer albay Tanas 01 Ocak 1970 02:00

    Adalet bir gün herkes için tecelli edecek elinizi vicdanınıza koyun lütfen

  • Mukaddes tanas 01 Ocak 1970 02:00

    Bu nasıl adalet yüreğimiz yanıyor ciğerimiz parçalandı böyle adalet olmaz o soysuz serbest bırakılmaması gerekiyor

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu karar ülkede adaletin bittiğinin kanıtıdır