Siyaset Haber Girişi : 31 Ekim 2022 11:59

Küçükler cevap dilekçesini verdi: İltimas iddiası çok çirkin!

Küçükler cevap dilekçesini verdi: İltimas iddiası çok çirkin!
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla hakkında 'Rûcuen Tazminat' davası açılması istenen eski başkan Ahmet Küçükler, mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde suçlamaları reddetti.

Karadayı New City Konutlarında Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30 kusurlu bulunması gerekçesiyle hakkında ‘Rûcuen Tazminat’ davası açılması istenen eski Başkan Ahmet Küçükler, avukatı Mahmut Çağrı Özdemir aracılığıyla Erzurum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne cevap dilekçesi verdi.

 

İlk olarak davanın yetkili mahkemede açılmadığının vurgulandığı dilekçede, “Kamu görevlilerine karşı açılan rücu davalarında yetki kuralı gereğince genel yetkili mahkemeler  görevlidir” denildi.

 

“ÖNCE MÜVEKKİLİM MÜHÜRLEDİ…”

 

Karadayı New City konutlarının ilk olarak müvekkili Ahmet Küçükler tarafından mühürlendiğini anımsatan avukat Mahmut Çağrı Özdemir, şu ifadelere yer verdi.

“Belediyeler imar mevzuatına aykırı yapılara 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. Maddelerine göre işlem yapmak zaruriyetindedir. Olaydaki kaçak yapıyla ilgili olarak gerek müvekkil Ahmet Küçükler kendi belediye başkanlığı döneminde kaçak yapı mühürlenerek devamına hukuken izin verilmemiş ve devamında da halefi Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından mühür fekki, suç duyurusu, idari para cezası verilmesi ve yıkım işleri yapılmıştır. İdarenin kaçak yapıyla ilgili işlemleri yapmış olmasından dolayı sorumlu tutulması ve yanlış illiyet bağı kurulmak suretiyle bu yanlış tazminat kararlarının tesis edilmesi gözden kaçırılmamalıdır. İfade edildiği üzere müvekkile yöneltilen kamu zararı oluştuğu iddia edilen dönemin önemli bir kısmı da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sekmen dönemidir. İdare bu ithamının mevcut yönetimi de kapsar nitelikte olduğunun farkında mıdır? Kendileri böyle bir ithamı, kendi yönetimlerine yapacak olsalar dahi, biz böyle bir ithamı mevcut yönetime de yakıştıramayacağımızın bilinmesini isteriz”

 

“BİR AN İÇİN SORUMLULUK YÜKLENİLSE DE MEHMET SEKMEN DE SORUMLUDUR”

 

Müvekkili Ahmet Küçükler’in rûcuen alacak konusunun hiçbir alakası bulunmadığının öne sürüldüğü dilekçede şöyle denildi. “Müvekkil kendi yetki ve görevindeki tüm pusuşları yerine getirmiştir. Müvekkil Ahmet Küçükler’in rûcuen tazminat davasına konu olayla ilgili hiçbir sorumluluğu bulunmaktadır. Bir an için sorumluluk yüklenilse de aynı dönemde belediye başkanlığı yapan Mehmet Sekmen de sorumludur. İşbu rücu davasında, dava dilekçesi ve davaya mesnet gösterilen idare mahkemesi kararlarında Palandöken Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği 28.01.2013 tarihli yazı sözde kamu zararı olarak gösterilen işlemlerin başlangıcı olarak belirtilmekte; işlemlerin sonu ise Büyükşehir Belediye Encümeninin yıkım kararı olan 20.08.2015 olarak gösterilmektedir. Yukarıdaki tarihler esas alındığı dava konusu rûcuen tazminatın idari sorumluluğu 28.01.2103 – 20.08.2015 tarihleri arasındadır. Müvekkil Ahmet Küçükler, bu sözde rücu davasına konu süreç itibariyle 01.04.2014 tarihine kadar belediye başkanlığı yapmıştır. Yani rücu davasına konu olayın yaklaşı 31 aylı sürecinde yaklaşık 14 ay belediye başkanlığı yapmıştır.”

 

“MEHMET SEKMEN 17 AY GÖREV YAPMIŞTIR”

 

“Oysa ki, 01.04.2104 tarihinden Encümen yıkım kararına kadar olan zaman diliminde ise mevcut Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaklaşık 17 ay görev yapmıştır. Sözleşmelerden bazıları, müvekkil Ahmet Küçükler’den sonra yani Mehmet Sekmen döneminde düzenlenmiştir.”

 

‘İLTİMAS İDDİASI ÇOK ÇİRKİNDİR”

 

Dilekçede ayrıca halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Küçükler, hakkında ‘iltimas’ iddiasına da cevap verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi avukatlarının dava dilekçesinde “Davalı Ahmet Küçükler’in hizmet kusuru ile illiyet bağı vardır. Bu olay mahkemeye intikal ettirince Erzurum Belediyesi her vatandaş için ayrı ayrı yüzde 30 oranında kusurlu bulunmuştur. Ancak belediyeyi kusurlu duruma getiren ve sonuçta zarara uğratan dönemin Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in bahse konu ihale sonrasında yüklenici firmaya ihale sonrasında tanıdığı iltimastır” iddiasına “‘iltimas’ iddiası çok çirkindir” denildi.

 

“SİYASİ LİNÇ VE HAYSİYET CELLATLIĞIDIR”

 

Dilekçede şu ifadeler yer aldı.

“Davacının ileri sürdüğü manada Ahmet Metin Karadayı’nın özel hukuk hükümleri çerçevesince üçüncü kişilerle olan ilişkilerinden hareketle, zorlama bir yorumla belediyenin sorumlu tutulması ve huzurdaki davanın bir dayanağı gösterilmesi kadar mantıksız bir yaklaşım olamaz. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne 8 yıl avukat ve hukuk müşaviri ve sonrasında 10 yıl da Belediye Başkanlığı yapmış müvekkilim Ahmet Küçükler hakkında kurum tüzel kişiliği adına yazılan dava dilekçesinde ‘iltimas’ tanıma suçlaması tamamıyla bir siyasi linç ve haysiyet cellatlığıdır. Zira ihalenin şeffaflığına ve ihale sonrasına ilişkin en ufak bir leke düşülecek durum olmadığı gibi müvekkil ile müteahhit firma arasında ona iltimas geçildiğine ilişkin hiçbir iddia veya ispat bulunmamaktadır.”

 

SEKMEN SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, selefi Küçükler hakkında açılan davayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. AK Parti İl Başkanlığı da sessizliğini koruyor. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 03 Kasım 2022 09:14

    karadayıda ahmet küçüklerde erzuruma büyük zarar vermiştir. ben niye ruhsata almadan tek kazma vuramıyorum. adam blok inşa etmiş ruhsat yok. sorumlu küçüklerdir. bu adamı savunan haram süt emiiş biridir.

  • vedat 02 Kasım 2022 12:20

    kafasını kuma sokanların kafalarını seçimlerden sonra çıkaracağız. yeter artık ben yaptım oldu bitti dönemi bitmiştir.

  • Güven daştan 01 Kasım 2022 23:11

    Onu bunu bilmem ahmet mehmet köşeyi döndü olan o kadar mağdura oldu bu işinde tek sorumllusu mehmet sekmendir. Diyorum karafayi magduruyum

  • Kerti DaDaş 01 Kasım 2022 14:29

    Ne sekmen nede küçükler suçlu burada bir suçlu aranıyorsa oda onlara oy verip sonra el avuç ovalayıp sonra hiç bir şey olmamış gibi davrananlardır.

  • DADAS 31 Ekim 2022 16:37

    BU SAATEN SONRA NE OLACAK Kİ... BU İŞTE YANAN YİNE YATIRIMCILAR KARADAYI VE MÜLK SAHİPLERİ OLDU ADAM YILLARDIR HAPİSTE KENDİ PARASIYLA REZİL ETTİNİZ ADAMI BU HAKKI ÖDEMEYEMEZSİNİZ. ÇIKAR ÇATIŞMASI İÇİNMİYDİ HERŞEY ? AH AH ÜLKEMİZDE ADELET YOK Kİ !!!

  • Sorgulayan 31 Ekim 2022 15:54

    Ahmet Küçükler suçsuz?, Mehmet Sekmen,'de suçsuz? eh o zaman geriye kala kala Erzurum'un gariban halkı kalıyor.