Bölge Haber Girişi : 07 Ekim 2011 13:04

Küçükler'den Arınç'a Erzurum semaveri!..

Küçükler'den Arınç'a Erzurum semaveri!..
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Erzurum Ajans-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek geldiği Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Küçükler ve daire başkanları tarafından karşılanan Arınç’a Erzurum semaveri hediye edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atatürk Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere geldiği Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Başkan Küçükler’in makamına konuk olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yerel yönetimleri güçlendirmek, şehirlerimizi mükemmel hizmetlerle çok daha süratli bir biçimde buluşturmak ve yerelleşmek bizim zaten politikamızdır” dedi.

2004 yılında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Küçükler’in, 2009 yılındaki seçimlerde millet tarafından yeniden yetkilendirildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Sayın Küçükler’i o zaman şifahen tebrik etmiştik, bugün kendisini bizzat makamında da tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden yana bir anlayışa sahip olduklarının altını çizen Arınç, Büyükşehir Belediyeleri ve İl Özel İdareleri gibi kanunları, bu anlayışın bir gereği olarak yürürlüğe koyduklarını belirtti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer merkez ilçe belediyelerinin, Erzurum halkına en güzel hizmeti vereceklerinden en küçük bir kuşkusu bulunmadığını vurgulayan Arınç, “Yerelleşme bizim politikamızdır. İstiyoruz ki, insanımıza en güzel hizmetler daha kolay, daha ucuza ve daha süratli bir biçimde verilebilsin. Belediye başkanlarımız, halkımızın şehrimizin sakinlerini temsil ediyorlar. Halka hizmet için de, yerel yönetimlerin desteklenmesi gerekiyor. Hükümet olarak bizim mahalli idarelere yönelik olarak verdiğimiz destekler devam edecek.” dedi.

Yaptığı açıklamanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den, belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Başbakan Yardımcısı Arınç’a, ziyaretinde sonunda Erzurum semaveriyle Alvarlı Efe Hazretleri’nin ‘Nazlı Niyazlar’ isimli eseri hediye edildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra Cuma namazı için Ulucamii’ne hareket etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.