Bölge Haber Girişi : 02 Eylül 2010 05:32

Küçükler'den su tartışmasına yeni açılım!..

Küçükler'den su tartışmasına yeni açılım!..
Bazı odakların şehir şebeke suyunun kirli olduğuna dair söylentiler yaydığını söyleyen Başkan Küçükler, ''Suyun kirliliğini bahane eden su satıcıları, su arıtma cihazı satıcıları olabilir''dedi.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi tarafından Müceldili Konağı'nda verilen iftar yemeğinde konuşan Başkan Küçükler, kentteki fakir vatandaşların su faturalarını ödeyemediğini hatırlatarak, konuyu Ankara'da Başbakan Erdoğan'a ilettiğini söyledi.

FAKİRİN SU FATURASI ZENGİNDEN ALINACAK

'Kardeş Aile Projesi'nin uygulamasına başlayacaklarını belirten Küçükler, şunları kaydetti: ''Fakir vatandaşlarımız 20 TL olan su parasını ödeyemiyor. Ama yanında zengin ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşımız 30 TL faturasını öderken 20 TL de kardeş ailesinin faturasını ödeyebilir. Biz bu projeyi başlattık ve gerçekten birçok insanımız 'bize de kardeş aile verin' diyerek yoğun ilgi gösterdi. Bence bu paylaşma adına çok güzel bir proje. İnşallah bu proje hayat bulur ve Erzurumlu bu projeye sahip çıkar. Ben bu projenin başarılı olacağına inanıyorum.''

CENNET ÇEŞMESİ 40 FARKLI NOKTADAN AKIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin en temiz kaynak Çeşme sularından olan Cennet Çeşmesi'nin suyunun şehrin 40 farklı noktasında çeşmeden akıttıklarını açıkladı.


Çeşme ve şebeke sularının kirliliği iddialarına açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un şebeke suyunun ülke sıralamasında ilk üçe girecek kadar temiz ve kaliteli olduğunu iddia etti. Başkan Küçükler, Cennet Çeşmesi'nin suyunun pet sulardan daha temiz ve yumuşak olduğunu da dile getirdi. Küçükler, şehrin en temiz kaynak Çeşme suyu olan Cennet Çeşmesi'nin suyunu kaynağından Şükrüpaşa, Sanayi ve Hilalkent ile şehrin değişik noktalarındaki 40 farklı çeşmeye verdiklerini söyledi.

SUYUMUZ O KADAR TEMİZ Kİ KİREÇ KATIYORUZ!

Eski ve kaynağı bilinmeyen Çeşme sularının hastalık kaynağı olduğunu ve vatandaşların buralardan uzak durmasını da isteyen Küçükler, "Hukuki bir sorumluluk içerisinde vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan eski Çeşme sularını tüketmemelerini istiyoruz. Şebeke sularımız çok temiz. Avrupa Birliği, Amerikan kodeksi ve Türk Standartları Enstitisü'ne uygun şebeke suyu veriyoruz. Çünkü sularımızdan hergün örnek alıp laboratuvarlarda tahlil ediyoruz. Hatta suyumuz o kadar çok temiz ve kaliteli ki vatandaşımız sert suya alışık olduğu için arıtma tesislerinde suya az miktarda kireç katıyoruz" dedi.

VATANDAŞIN ZİHNİNİ BULANDIRAN SU SATICILARI...!

Bazı odakların şehir şebeke suyunun kirli olduğuna dair söylentiler yaydığını ve bunun da kamuoyunu olumsuz etkilediğini sözlerine ekleyen Başkan Küçükler, "Suyun kirliliğini bahane eden su satıcıları, su arıtma cihazı satıcıları olabilir. Vatandaşın zihninde yanlış değerlendirmelere sebep olabilirler diye düşünüyorum. Çünkü suyumuz temiz ve bu suyu çıkar çevreleri kirli göstermeye çalışıyor olabilir" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.