Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2011 12:37

Küçükler'i, 'Yılın Başkanı' seçtiler!..

Küçükler'i, 'Yılın Başkanı' seçtiler!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler; “Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi” ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Türkiye genelinde dağıtımı yapılan bir yerel yönetim dergisi, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Yerel Yönetim Ödülleri ile 2010 yılının en başarılı yerel yöneticileri ve projelerini ödüllendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, Erzurum’da yürütülen “Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi” ile Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Yerel Yönetim Ödülleri 2010 için 12 ayrı kategoride yapılan başvurular; Prof. Dr. Cevat Geray Başkanlığı’nda, Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’e; ‘Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı’ ödülü verilirken, Erzurum’da yürütülen “Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi” için de, oldukça kapsamlı bir tanıtım sunumu yapıldı.

“Kentsel Alanlarda Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi ile Türkiye’de kentsel alanlarda göçün olumsuz etkilerinin azaltılmasını hedefleyen ve yerel düzeyde çok sektörlü bir yaklaşımın benimsendiğini belirten Başkan Küçükler, kentsel alanlarda ekonomik ve sosyal entegrasyon problemlerinin çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen proje çerçevesinde, sosyal, kültürel ve sportif amaçlı eğitimler yürütmeye devam ettiklerini kaydetti. Başkan Küçükler, söz konusu projeyle köyden kente göç eden bireylerin, toplumsal yaşama entegre edilmelerinin amaçlandığını belirterek, “Erzurum’da yürüttüğümüz söz konusu proje, göçten kaynaklanan ekonomik, sosyal entegrasyon ve çevre ile ilgili altyapı problemlerinin çözümüne çok aktörlü bir biçimde yardım edilmesi ve ortak projeler uygulayarak yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda yürütülen faaliyetler sonucunda da; önceden yapılandırılan 18 pilot proje aracılığı ile kırdan kente göç ile gelenlerin entegrasyonu için doğrudan katkıda bulunulmasıdır. Bu program çerçevesinde bugüne kadar çok önemli adımlar attık. Mesleki eğitimlerden, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere varıncaya kadar birçok çalışma yürüttük. Sahip olduğumuz ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı, bu projenin de, sağlıklı bir biçimde yürütülmesi noktasında en büyük avantajımız oldu. Erzurum’da yeni projeleri hayata geçirmeye ve Erzurum’u yeni hizmetlerle tanıştırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.