Erzurum Haber Girişi : 24 Temmuz 2014 17:29

KUDAKA'dan kültür mirasımıza destek

KUDAKA'dan kültür mirasımıza destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, tarihi mekânlarımızın bölge turizmine kazandırılması ve bölgenin turizm cazibe merkezi haline gelebilmesi adına kültür mirasımıza destek vermeye devam ediyor.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, tarihi mekânlarımızın bölge turizmine kazandırılması ve bölgenin turizm cazibe merkezi haline gelebilmesi adına kültür mirasımıza destek vermeye devam ediyor.

Tarihi İstanbul Kapı'nın restorasyonu ve peyzaj düzenlemesi ile turizme kazandırılması amacıyla Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve toplam bütçesi 875.000,00 TL olan projenin 656.250,00 TL'si KUDAKA tarafından desteklendi.

"İstanbul Kapı Rekreasyonla Cazibe Merkezine Dönüşüyor" isimli proje kapsamında atıl vaziyette olan tarihi mekânın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapılan restorasyon ve peyzaj düzenlemesinin ardından Yakutiye Belediyesi tarafından alan içinde 56 kişiye ve açık mekânda 200 kişiye hizmet edecek bir restoran işletmesi ve bir tarih müzesi yapılması planlanıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.