Kulağının üzerine yatmaya devam edecek!

 

İmam yellenirse cemaat gereğini yapmaz mı?” diye sordum.

 

Binlerce kez okunması bir yana inanılmaz yorumlar geldi.

 

Yorum demişken, Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter’daki temizlik paylaşımını gördünüz mü?

 

Asfaltın kustuğu, diz boyu çukurların oluştuğu şehrimizde bahar temizliğine başlamışlar.

 

Altına iki satır yazayım dedim ama baktım ki, ‘algı’ya doyan vatandaş, gereğini yapmış!

 

Öyle mesajlar atılmış, öyle yorumlar yapılmış ki, girin bakın ağlanacak halimize kahkaha atarsınız.

 

O yüzden bugünkü yazının bir kısmını size bırakıyorum.

 

Son yazıma, hani şu imam cemaat ilişkisine sizlerden gelen mesajlar ve yorumlara yer vereceğim.

 

Aşağıda okuyacaklarınız Erzurum’un, Erzurumlunun sesi, haykırışı.

 

Hepsi haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yolsuzluğa olan birer isyan!

 

Ve bir o kadar da iddia!

 

Hukuki anlamda kimseyi zor duruma düşürmemek için ‘bilinçli bir sansür’ uygulayacağımı şimdiden söyleyeyim.

 

Lakin iddialar da yenilir yutulur türden değil!

 

Çünkü kimse aptal değil!

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’in yeğeni Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı İbrahim Sekmen uhdesindeki Enerji A.Ş.’de olan biten, tamamen olmasa da kısmen ayyuka çıktı.

 

Hısım akraba ilişkilerinden tutun da, tanıdık firmalara iş paslamalara kadar birçok rezillik artık biliniyor.

 

Sizden gelenleri buyurun okuyun.

 

“Birde belediyenin tüm tesislerini kendilerinin öz malıymış gibi kullananlar var. Özel kahvaltılar yemekler. Şirketlerin parasıyla eşlerine Volvo jip alıyor beyzadeler. Volvo jip binenler tabi tatillerini geçirmek için Paris’i tercih ediyorlar.”

 

“Ben üniversite mezunu enerjide bir işçi olarak insan kaynaklarından maaş bordrosu almaya gittiğim zaman kendisine ismi ile hitap ettiğim için bordro alamayan biriyim. Sonradan öğrendim ki sayın ….. bey diyecekmişim. Müdür denen zat bunları niye görmezden geliyor? Acaba şirkette bir olay yaşandı mı niye hakla batılı araştırma zahmetinde bulunmuyor yoksa hangi şirkete kaç lira bu ay iş yaptırırım hesabından fırsat bulamıyor mu?”

 

“Üniversite mezunları işsiz gezerken, belediyeleri babalarının çiftliği gibi kullananları, Yüce Allah Kahhar ismiyle kahretsin. Bu ne rezillik? Buradan devletin vicdanlı savcılarına sesleniyorum, siz yazılanları görmüyorsunuz, Allah aşkına, Peygamber aşkına, Yüce Kitabımız Kur'an aşkına artık belediyelerde ki bu vurguna, soyguna ve soysuzların yaptığı rezaletliklere son verin. Olaylara el koyun.”

 

“……………………………….. belediyenin yer altından sökülen kabloları hangi depoya götürdünüz? Tonlarca bakır kablonun akıbeti ne oldu? Belediye soruşturma açınca hangi hurdacının deposundan kabloları geri getirdiniz?

 

“………… Satın almaya bakarken Erzurumlu kaç firmadan mal aldınız? ……..işi durdurup İstanbul’dan malzeme gelmesini beklediğiniz günleri de biliyoruz.”

 

“Neler dökülmüş neler aslında kendileri anlattıklarıyla söylenenleri doğrulamışlar. Doğu ve güneydoğuda olmayan sözde galvaniz fabrikası sizce çalışan üreten bi yer olsa reklamı yapılmaz mıydı? Çünkü yalan. Ben size doğruları anlatayım. 3600 adet omega trafik direği alındı yapılıp ulaştırmaya verilecekti yani satılacaktı Basiretsiz adamlar yapamadılar o direkler bir daha Diyarbakır’a gönderildi galvaniz yapılmaya hani diyor ya, ‘proje birimindeki arkadaş doğu ve güneydoğu da yok’ Diyarbakır’a o proje birimindeki arkadaş gönderdi, tekrar nakliye parası verildi…”

 

Bir yığın mesaj, yorum…

 

Bakın burada usulsüzlüklerle birlikte altı çizilmesi gereken çok önemli bir husus var.

 

Eskiden olduğu gibi konuşan, itiraz eden, haksızlığa boyun eğmeyen, o özlediğimiz Erzurumlu profili yeniden ortaya çıktı.

 

Arşiv ortada… Şundan birkaç yıl öncesine kadar -en basitinden- kim asfalta, yola ses çıkarabiliyor, kim eleştirebiliyordu?

 

Aman başımıza iş almayalım”, “Aman bize ne” demiyor muydunuz?

 

Korku imparatorluğunun pençesinde değil miydiniz?

 

Geçen zaman içinde ne oldu?

 

Söyleyeyim.

 

Zorlayın hafızanızı şehrin son 30 yılına şöyle bir bakın.

 

Seçip Ankara’ya gönderdiğimiz vekillerden kaçı Erzurum’da yaşıyor?

 

Seçip bütçemizi, kasamızı emanet ettiğimiz Büyükşehir, ilçe belediye başkanlarının kaçı Erzurum’da?

 

Kusura bakmasınlar ama sırf burada doğmuş, nüfus cüzdanında ‘hasbel kader’ Erzurum yazmış diye ithal vekil, ithal başkan dayatmadılar mı bize?

 

Kim ses çıkarabildi?

 

Seçmek durumunda bırakılmadık mı?

 

Şimdi şimdi dank etti.

 

Biraz geç ve kasamız patlamış olsa da anladık ki, kalıcı olan biz, gidici olan onlar!

 

Şehrin gerçek sahipleri o yüzden bugün konuşuyor, yazıyor, itiraz ediyor, hakkını arıyor.

 

Tabi yukarıdaki tüm bu eleştiriler ve ortaya atılan iddialar karşısında yapılması gereken belli!

 

Öncelikle yeğen İbrahim Sekmen diyecektim ki, vazgeçtim.

 

Ondan zerre hayır gelmez.

 

Amcasına da bel bağlamayın.

 

Hasan Şahin, Lütfü İhsan Ünlü ve Emre Koç’u yolsuzluk iddialarıyla görevden aldığı zaman savcılığa gitmediğini gördük.

 

Anlayacağınız bugüne kadar böylesi durumlarda hep kulağının üstüne yatan Sayın Mehmet Sekmen yine kulağının üzerine yatmaya devam edecek.

 

Görev süresi bittiğinde de arkasına bakmadan gidecek ve muazzam bir enkazla bizi baş başa bırakacak.

 

Artık Sayın Sekmen ve bazı siyasiler şunu bilmeli ki; sabrı da feraseti de büyük olan Erzurumlunun kendilerine verdiği kredi tükenmiştir.

 

Vatandaş kendisine yaşatılanın hesabını sandıkta soracak ve adliye koridorları tarihinin en kalabalık günlerini yaşayacak.

 

Demedi demeyin. Günü gelsin hatırlatırım.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Anladınız mı! 26 Nisan 2022 18:53

    O kadar çok şey yazıp, o kadar çok şey söylemek istiyorum ki anlatamam. Şuan bunları okuyunca kime nasıl davrandıklarını, kendilerinin yaptıklarını millete neyi nasıl mal ettiklerini, kimin kiminle yurtdışlarına gittiklerini, niye gittiklerini... ama gel gör ki reis başta ama alacak reis bunları inşallah. Şuraya bende yazayım. Ne kadar hakkım varsa HARAM, ZIKKIM OLSUN... YALAKALARA, YALAKALIK YAPIP HEM İŞTİRAKLERDE HEM BELEDİYENİN İÇİNDE, KENDİ ÖZEL ŞİRKETLERİNDE PARANIN ESİRİ OLANLARA DA SELAM OLSUN, BU SON TAKLANIZ KIZLAR...

  • Eyüp T 25 Nisan 2022 15:11

    Belediyede daire başkanları ortalama 20.000 + şirket yönetim kurulu üyeliği = 28.000 maaş alıyor genel sekreter ve yardımcılarını varın siz hesap edin... Birde kışın -40 derecede yazın bilmem kaç derecede sokakları temizletip, asfalt döktürüp, kamyon sürdürüp, 4.500 tl ile çalıştırdıkları işçileri düşünün. Enflasyon %70 olmuş belediyenin verdiği zam %14 onuda başarı diye sunuyorlar. Y bunlara ses çıkarmayan sendikaya ne demeli. İşçinin bir günlük yevmiyesini üye aidatı kılıfı ile alıp sekmen başkana ya bu işçiler geçinemiyor diyemiyorlar.... O maaşa bile çok diyorlar. Bunlar necip fazılın dediği gibi Allah?ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa! müslüman kimliği ile başımıza gelenler bunu yapıyor... Ama yakındır hepsi gidecek. Emre hasan lütfü bu dünyada hesaba çekilmeyeceklerini düşüne dursunlar inşallah bu ve benzerleri kamu malını çalanlar, yiyenler ahiret gününde ateşten kazıklara oturtulacaklar...

  • nihat özdemir 25 Nisan 2022 13:09

    Bu görüşünüze katılmıyorum. Erzurum lu her zaman güçlünün yanındadır. haklının değil. Seçimde bakar kimin şansı yüksek yine gider ona verir. Yolsuzluk torpil falan filan fark etmez. Yeri gelir hepsi iddiadan ibaret eder çıkar kenara.

  • kerim tekin 24 Nisan 2022 18:23

    enerji aş de dönen dolapları cimere yazacagım sonucu paylaşırım. oradan artık mazotta almayacağım sahte bile olabilir yemege çalmaya alışan insan hersey yapar. Çalandan çırpandan uzak durmak lazım.

  • ferdi 24 Nisan 2022 14:45

    haksız kazanç kim sağlıyorsa kim sağlatıyorsa burdan şama kadar.................anladınız

  • Bir dadas 24 Nisan 2022 10:35

    Senaryo'da gordugunuz gibi hirsiz arsizlar her zaman guclu. Ama sunu unutuyorlar onlarin bir hesabi varsa Allah'ında bir hesabı vardir. Firma kur arada sadece fatura kessin baska bir is yapmasin ve koftenin buyuyugu is yapmadan SUR KAYA yesin. Firmanin tek calisani var ve dogrudan temin tutari 2020 yilinda 88 bin tl iken 2021 yilinda bu tutar 120 bin tl civarina çıkarıldı. 24 milyonluk hakedis bu firmaya nasil yapildi. Sozlesme yok,ihale yok,personel desen o zaten yok. Neyse bekleyip gercekleri gorecegiz...

  • Dadas 24 Nisan 2022 09:52

    Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması vardır. Biz bilemeyiz kim yolsuzluk yapıyorsa minareyi çalıp kılıf hazırlıyorsa hak yiyor ve yemeye devam ediyorsa ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor sırıtıyorsa bilsin ki Allah'ın hesap gününde mahkeme-i Kübra da görüşeceğiz. Yayınlayın Onur bey yayinlamamazlik yapmayın...

  • Dadas 24 Nisan 2022 09:30

    İnsanlar bu seçilenlerin önünde el bağlamayı bıraktıkları gün bir ihtimal değişir birşeyler...

  • Dadas 24 Nisan 2022 09:19

    Yazarlar eleştiri yaparlar ama seçimde aynı kişiler AKP'den adaylığını koysa yine kazanır çünkü Erzurum belediye başkanına değil Cumhurbaşkanı na oy veriyor. Bu konuda odunu koysam kazanır diye bir tabiri vardı Erzurum için gerçekten öyle bugün seçim olsa aynı kişiler birinci aday olsun yine kazanacak...

  • Hadi 23 Nisan 2022 22:42

    Haksız kazanç sağlayanlara ve buna göz yumanlara zehir zıkkım olsun hayrını görmesinler...

  • YETER ARTIK NEREYE KADAR 23 Nisan 2022 21:42

    Valla duyduklarım karşısında halen daha başkan beyden ses çıkmıyorsa herkes aynı desene vay Erzurum'un hâline Birisi Sur Kaya diye firma açmış diğeri akrabasını doldurmuş öbürü milyonları götürmüş ya çok merak ediyorum bunlar bu paraları hangi bankalarda saklıyorlar ama akıllı olmak lazım Onur bey çalıntı paradan bile kar etmeye çalışırlar yani buda demek oluyor ki kripto paralarda saklıyorlar bitcoin gibi vs..Allah ıslah eylesin Allah kahhar ismi ile kahretsin. Selda Bağcan diyor ya Yuh yuh, yuh yuh soyanlara Soyup kaçıp doyanlara İnsana kıyanlara Yuh nefsine uyanlara, yuh.

  • Muhammed 23 Nisan 2022 20:01

    Onur bey eski kombina bölgesinde cami yokken ;muhitte ikamet eden vatandaşlar dört gözle cami beklerken imar planında cami olan arsayı inşaat firmasına nasil sattiklarinida araştırırmisiniz

  • Dadaş çelik yay 23 Nisan 2022 17:13

    Surkayalar şirketi Enerji as genel müdürünün şirketi Ve bu şirket 24 milyon TL lik is yapan bir şirket. 24 milyon TL lik is yapan bi şirketin 2 tane işçisi var birisi enerji as proje amiri Serkan gülen diğeri şirketin sahibi olan cengizhan acarin yegeni Akif Kaya Cengizhan acar bu şirketi yegeninin üstüne yapmış yani akif kayanın Simdi ben bi vatandaş olarak şunu soruyorum 24 milyon TL lik is yapan bi şirkette 2 kişi nasıl çalışıyor bu 2 kişi 24 milyon TL lik ne is yapmış olabilir bunuda dikkate almanızı öneririm

  • Mahir Yiğit 23 Nisan 2022 16:22

    Belediyede hırsızlık ve yolsuzluk yapanlar ile bunlara göz yumanlara sesleniyorum, sizde hiç Allah korkusu yokmu, utanmazlar, yedikleriniz götürdüklerinizin inşallah hayrını görmezsiniz. Bu vatan için hergün şehit düşen askerler siz malı götüresiniz diye canlarını feda etmiyorlar.Bu devletin milletiyle onurlu yaşaması için şehit oluyorlar. Devleti soyan onursuz soysuzlar bir gün yediklerinizi mutlaka kusacaksınız. Kusmayla kalmayacak inşallah hapse atılacaksınız. Az kaldı.

  • Nazar Boncuğu 23 Nisan 2022 13:36

    İnsaat teknikeri olupta kendisini insaat muhendisi olarak tanitanlardan da bahsetseydiniz. Gelki sahte diploma diye bir sey var muhtemelen sahte diploma almistir, almamissa da hizlandirir...

  • mıro 23 Nisan 2022 12:53

    ah onur ah ne anlatalım bakın bazı ilçe belediyelerini kaybettik neden bunları aday göstermediniz sorulduğunda biri içkici biri kumarcı diğeri beline düşkün dediler sonra bunları tekrar partiye aldılar bu nasıl bir çelişki REİSE kim bilsin ne yalanlar söylediler bunlarda yalakalık yalan dolan dalavere ne ararsan var ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZA yardım etsin ne diyelim

  • Nazar Boncuğu 23 Nisan 2022 10:38

    Twitter farkli burada paylastiklariniz farkli neden surekli farkli noktalardan giriyorsunuz. Biz twitter da paylasiminiz devamini bekliyorduk.

  • Çavuş ali 23 Nisan 2022 04:06

    Onur bey sizleri Hüseyin avni ulaş mahallesi yunusemre bulvarı İstinye Hilal park inci kent yedikule vb sitelerin oraya davet ediyoruz. Bir görün de güzel kaleminizle yazın belediyelerimiz haline 2021 in Türkiye?sinde bu araba gelirken muhakkak maske takın ki pislik ve tozdan hasta olmayın

  • Gurbetteki çırçırlı 23 Nisan 2022 01:42

    Burada memleketimizin üzerinden yapılan suistimalleri, yanlışları, adam kayırmaca ile sömürülen Erzurum'un halini paylaşan ve kendisine vicdani sorumluluk ile köşesinde yazan Sayın Onur Sağsöz'ün yazdıklarını, gördüklerini sadece bu dürüst adammı görüyor. ALLAH aşkına içinde yaşadığınız memleketin halini ahvalini görmüyormusunuz. Uyanın artık, içinde yaşadığınız 400.000 nüfuslu vilayette 1000 kahve +çay ocaklarından eksik olmayan hemşerilerimiz bir kahvehanede dile getirse haftasına kalmaz yılın popüler konusu olur. Menfaatiniz olunca ses vermek değil, vicdani sorumlulukla bas bas bağırmak duyurmak görevimiz. Köşe yazısında okuyup beş dakika sonra unutursan memleketin sonu daha kötü olacak. ALLAH İÇİN İBADET VATANIN MİLLETİN BEKAASINI GÖRMEK ENGEL OLMAKTIR. UYAN VE UYANDIR. MÜTEDEYYİN ERZURUMLULARIN VE ERZURUMUN VEBALİ GÖRÜP DUYUP SUSANLARIN BOYNUNA OLACAKTIR. 2023 YILINDA UZAY ÇAĞINI VAAD EDENLER ŞİMDİ 30 YIL ERTELEYİP 2053 YILINI VAAD EDİYORLAR. 50 YILIMIZIN HEBA OLMASINA GÖZMÜ YUMACAĞIZ.

  • ali er 22 Nisan 2022 23:53

    Gazetecilik böyle yapılır helal olsun. meğer neler dönmüş neler.. Erzurum erzurum olalı böyle talan hortum görmemişti. Yazıklar olsun. dulun yetimin tüyü bitmemişin hakkı haram olsun. Allahınızdan bulun. elimizden birsey gelmiyor Allaha havale ediyorum sizi.

  • Mahmut lokmacı 22 Nisan 2022 20:40

    Ah be güzel GARDAŞIM bir şeyin değil her şeyin çivisi çıkmış. Bugün adaylığını koysun bizim millet gider yine ona oy verir. Senin benim konuştuğumuzda yanımıza kâr kalır