Külliye yolcuları!

 

Ankara depremin yaralarını sarmaya çalışırken, bir yanda da seçim hazırlığını sürdürüyor.

 

Gece vakti önünden geçince anlıyorsunuz ki, AK Parti’de de büyük bir hareketlilik var.

 

Genel Merkez’in ışıkları neredeyse hiç sönmüyor.

 

Şu an ilk işleri, il başkanlarını belirlemek.

 

Malumunuz deprem öncesinde aralarında Erzurum’un da bulunduğu 30’u aşkın ilde il başkanları Milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti.

 

İşte son iki gündür parti kurmayları isimler üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

 

Haliyle kulisler de kıpır kıpır.

 

Gelen son bilgilere göre Erzurum İl Başkanlığı için…

 

Recep Aydın, Ali Tuğrul Birdal, Akif Hoş, İbrahim Küçükoğlu ve Haktan Ömeroğlu isimleri geçiyor.

 

Eğer bir aksilik olmaz ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı uygun olması halinde bu isimler külliye yolcusu olacak.

 

Bu satırları kaleme aldığım sırada gelen bir son dakikayı da paylaşayım. Yüksek ihtimal Ali Tuğrul Birdal, davet almayabilir. 

 

Ayrıca daha önce ‘favori’ demiştim ki, hala öyleler.

 

Recep Aydın ve İbrahim Küçükoğlu.

 

Her ikisi de parti tabanında karşılığı olan, pırıl pırıl iki isim.

 

Dediğim gibi, bir aksilik olmazsa bu 4-5 isim Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek ve biri külliyeden il başkanı olarak çıkacak.

 

Bu arada kurmayların fısıldadığı bir kulis bilgisi daha aktarayım.

 

Türkiye genelinde milletvekili listelerinin yüzde 85’inin değişeceği söyleniyor.

 

E, tabi Erzurum da bu değişimin yaşanacağı illerin başında geliyor.

 

O yüzden mevcut isimleri listede görmezseniz şaşırmayın.

 

Yalnız yine kulislere göre Efkan Ala, Erzurum için dillendiriliyor. 

 

Hatta siz bakmayın, “Ben aday değilim” demesine…

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e de dikkat edin!

 

Sütre arkasında dirsek temaslarını kimse bilmez ama sağlam çalışıyor.

 

Bekleyip göreceğiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eski dadas 26 Şubat 2023 06:53

    Şehrimizde hayat pahalılığı olanca hızıyla devam etmektedir ,konut gıda, ısınma hayat pahaligindan kimse memnun değil ev fiyatlari ,kiralar uçtu,kimin umurunda artık,şehir nüfusu azalıyor dertler sorunlar her geçen gün artıyor durum boyleiken ,bazıları hala başkan olmaderdindeler ,şimdiye kadar neyi çözdünüz her evde en az iki işsiz yazık degilmi zaten kış memleketi ,caddede gezerken enaz on kişiye selam verirken kimse kalmadı kimse kalmadı emekli olan bile çekti gitti , dadaş turizim bile kapandı soran varmı dadaş bu ne hal diye başımızı önümüze koyup düşün meliyiz

  • Eski dadas 25 Şubat 2023 22:34

    SIkINTILI günler geçirdiğimiz şu gunlerde hala siyaset öne çıkıyor secim ,seçilme hepimizin hakkı ancak ,milletçe yaş içindeyken, o seçil,bu seçildi,gibi konularla zaman kaybedecek vaktimiz olamaz , kenetlenip şehir lerimiziyeniden ,inşaa etme zamanı hatta seçimler ertelenmeli , dahası seçimlerde hazineden partilere verilecek ,hazine yardımı durdurulmalı ,kendi sehrimizin kiymetli insanlari ,her konuya vakif,depremle ilgili konular birinci derece ,yasamak hakki, ne onemi aldik,binalar kontrolleri başladımı,inşaat halindeki 8,10 kat binalara oturum verilecekmi mahalle adında birsuru ,taş ve çamurdan yapılmış evler var bunlara nasıl bir yol çizilecek köy karamsar değiliz hatta bundan il başkanlarının bile tecrübeli mimar, mühendis,olması lazim devlet hepimizin

  • gurbette bir çırçırlı 25 Şubat 2023 19:22

    Kimin başkan olacağı önemli değil, büyük şehir sıfatını kaybettirmeyi başardılar, yerlisinin dış göçe zorlandığı yabancı işsiz aç fakirlerle yabancıların dolduğu unutulmuş bir virane bıraktılar. nasılsa gelen yada seçilecek kişilerin kendileri ve avanesi abad olacak. Genel seçim yapılınca şunu unutmasınlar'ki iktidar değişirse tamamı bir hiç olacaklar. İşte o gün günah sevap defterleri açılacak.

  • CHP'li Dadaş 25 Şubat 2023 15:11

    Hangisi olursa olsun Dadaş oy vermeyecek. Seçilen kişi son il başkanı olacak.

  • adalet 25 Şubat 2023 15:10

    haktan ve akif hariç herkes olur

  • Dadaş bey 25 Şubat 2023 11:14

    Narmanlıları seçip işe alan Öz'e hakkımız haram olsun

  • misafir 25 Şubat 2023 06:58

    Hangisi olursa olsun hiçbirine oy yok Erzurum'un durumu ortada İktidar şu şehrin nüfusunu arttıramıyor . Büyük şehir belediye olma sınırının altına düştü Erzurum 750 binin üzeri şehirler büyükşehir olurken Erzurum 749 bine kadar geriledi 2021 de 756 bindi şimdi 749 bin 2007 de ise 784 bindi yani 15 yılda 35 bin insanımız göç etmiş yazık günah Fabrikaları kapatmak yerine fabrika açıp halkı tekrardan Erzurum a getirmesi gerekiyor ama nerede Doğu Anadolu da nüfusu artan illere bakarsak Tunceli'nin nüfusu artmış binde 9 , Erzincan binde 8 , Elazığ bin de 6 , Bitlis ve Malatya binde 5 , Iğdır binde 2 diğerlerinin azalmış

  • Dadaş Bilo 24 Şubat 2023 21:58

    Al birini vur ötekine. Hangisi başkan olursa olsun Erzurum'un kaderi yıllarca belli ve aynı. Memlekete kim sahip çıkacak bu ahir zaman uşakları mı. Gülesim geliyor gerçekten. Herkes olmuş menfaatçi. Herkes kendi rantının peşinde hiç kimse kusura bakmasın. Saygılarımla.

  • Ömer tekin 24 Şubat 2023 14:13

    EBBLD KÜLTÜR A.Ş promosyon meselesini gündeme getirmiştiniz ama hiç bir fayda olmadı zorla imza atılıp daha önceden almadığımız promos yon kesintisi yaptılar bizlere 9750 olan promosyon hikaye dahada fazladır yeter artık bi üç kuruş para verecekler onuda kepçeyle geri aldılar nerde adalet kim bizim sesimizi duyacak ayrıca imza atmayanlarada promosyon yatırmadılar Tayip erdoğan başkanımız bunlarıı nie duymuyo görmüyo belediyeleri biraz denetleme yapılmasıı iyi olur saygılar

  • YAKUTİYELİ 24 Şubat 2023 13:53

    HAKTAN ÖMEROĞLU YADA RECEP AYDIN BUNLAR İŞİ BİLEN SİYASETÇİLER DESTEKLİYORUZ.