Türkiye Düzenleme Tarihi : 07 Temmuz 2020 13:23 Haber Girişi : 07 Temmuz 2020 13:28

Kültür Sanat Muhabirleri İstanbul'da buluşuyor

Kültür Sanat Muhabirleri İstanbul'da buluşuyor
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen 'Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları'nın üçüncü bölümü İstanbul"da gerçekleştirilecek.

Erzurumajans-Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ilki 12 Mart 2020 tarihinde Ankara’da ikincisi ise Antalya’da yapılan ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ bu kez 9 - 11 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Anadolu’nun çeşitli illerinden Kültür Sanat alanında uzman gazetecilerin bir araya geleceği etkinliğin açılış programı Üsküdar Belediyesinin ev sahipliğinde 9 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da Valide Sultan gemisinde yapılacak.  

 

SANATÇILAR DA KATILACAK

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılacağı etkinlikte İstanbul’un kültür, sanat ve turizmi masaya yatırılacak. Programda geleneksel el sanatlarının ustası olarak değerlerinden Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, cam mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin, kalem işi sanatçısı Kaya Üçer, Tezhip sanatçısı Münevver Üçer de yer alacak ve atölye çalışması yapılacak. Etkinliğin ikinci gününde de Anadolu’nun çeşitli kentlerinden gelen gazeteciler İstanbul tarihine tanıklık eden değerleri keşfe çıkarak İstanbul’u Anadolu gazeteciliği gözüyle kaleme almak üzere incelemelerde bulunacak.

 

Bu arada Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarında amaçlarının Anadolu gazetecileri aracılığıyla Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerinin tüm Anadolu’ya duyurulması olduğunu belirten Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir,  iç turizmde hareketlilik hedeflediklerini dile getirdi.

 

HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.